Новини Транспорт

Летище Хийтроу върна статута си на най-натоварено европейско летище

   
Летище Хийтроу върна статута си на най-натоварено европейско летище

Лондонското летище "Хийтроу" върна статута си на най-натоварено европейско летище, предаде ДПА. През септември през него са преминали 5,8 милиона пътници.

Преди година "Хийтроу" спадна до №10 в списъка, изоставайки сериозно зад основните си съперници - Париж, Франкфурт и Амстердам. Спадът се дължеше най-вече на строгите правила и ограничения, свързани с пандемията от коронавирус. През март забраните бяха отменени и "Хийтроу" се похвали, че от юли до септември през летището са преминавали повече пътници, от което и да е друго в Европа.

Потокът обаче все още е с около 15 на сто под предпандемичните нива, а "Хийтроу" отчита, че бъдещето "остава несигурно" поради "нарастващите икономически проблеми, новата вълна на ковид и ескалиращата война в Украйна". От летището все пак се надяват, че "дните около Коледа ще бъдат много натоварени".

"Хийтроу" изтъкна, че през следващите 12 месеца основният фокус ще бъде поставен върху възстановяване на капацитета, обслужването и устойчивостта до нивата от преди началото на пандемията.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати