Новини Хотели

Голям инвеститор в туризма е купил на търг парк хотел "Кюстендил"

   
Голям инвеститор в туризма е купил на търг парк хотел \

Парк хотел "Кюстендил" е продаден на търг вчера, съобщиха пред журналисти кметът на община Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет Иван Андонов, който е и председател на тръжната комисия. Хотелът е обявен за продажба с решение на общинския съвет от 2019 г., припомни БТА.
На търга се е явил един редовен кандидат. "Надявам се да имаме възможност все повече да развиваме туризма. Знаете, че цената беше висока, над 7 млн. лева", каза Иван Андонов.
"Благодаря на колегите от общинския съвет за партньорската работа и за това, че всички наши съграждани продължават да вярват в развитието на туризма", каза кметът Петър Паунов. Той уточни, че общината е на път да привлечен най-големия инвеститор в областта на туризма.
Паунов посочи още, че по сделката вече е внесен депозит, офертата е потвърдена и оттук нататък тече двуседмичен формален срок за обявяване на купувача, както и постъпване на остатъка от сумата. Кметът на Кюстендил допълни, че такава сума в туризма досега не е влизала и беше категоричен, че това е стъпка, която ще доведе до нови инвестиции в сектора в града.
Инвеститорът е със сериозен бизнес, който включва и управление на туристически комплекси и много амбициозна програма за разгръщане на комплекса, посочи още Петър Паунов.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати