Събития

Ново велотрасе се открива на Витоша

   
Ново велотрасе се открива на Витоша

Новото велотрасе, носещо името "Витошко лале", ще бъде открито на 14 октомври, петък, на Витоша. 

То се намира в непосредствена близост до едноименната ски-писта. Клубът СК Райдърс Юнайтед, след дългогодишни усилия, вече официално е осиновител на стара, забравена, намираща се в гората пътечка и след усилена работа, подкрепена от "Витоша ски" - то вече е факт. 

Опитните планински колоездачи ще имат възможността да го изпробват още утре, а също така да ползват безплатно лифт "Витошко лале 1". Лифтът ще бъде оборудван със специални куки за по-оптимално и комфортно превозване на велосипедите до върха. Трасето е с високо ниво на трудност и е подходящо за напреднали колоездачи. Главната идея е то да бъде подходящо както за тренировъчни занятия, така и за провеждането на турнири и състезания на национално и международно равнище.

Дебютните спускания на предстоящото откриване ще бъдат направени от самата световна и европейска шампионка по спускане и лице на фондация "София-европейска столица на спорта" за 2022 година Изабела Янкова, както и от дългогодишния шампион по спускане на България - Стивиан Гатев. 

Официалното откриване е с начален час 10:00. Ще има и кратка церемония на финала на пистата "Витошко лале". През целия на място в близост до трасето ще присъства и един от най-известните фотографи във велосредите- Иван Зарков. Той ще се постарае всички присъстващи освен прекрасни емоции да получат и хубава снимка от откриването.  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати