Новини Събития

България стана партньор на туристическото изложение във Варшава

   
България стана партньор на туристическото изложение във Варшава

България е обявена за страна – партньор на най-голямото туристическо изложение TT Warsaw 2023 във Варшава, Полша. Това обяви за TravelNews Герчо Герчев, собственик и управител на туроператора "Франга", който води туристи от Полша у нас. Събитието ще се състои в периода 24-26 ноември 2022 г. „Новината е много добра за привличането на повече полски туристи в България. Целият акцент на изложението ще бъде нашата страна, което е голямо постижение“, коментира той. България ще бъде представена с огромен национален щанд и с най-много рекламни активности по време на борсата.

TT Warsaw се организира от повече от 27 години и е едно от най-значимите събития, свързани с туристическата индустрия в Полша. В него участват над 450 изложители от цял свят, 47 представени дестинации, от които 28 с национални щандове и над 18 000 посетители.

Преди това от 24 до 27 октомври 2022 г., Министерството на туризма организира роуд шоу, което ще представя България в редица градове. Страната ни ще бъде рекламинара чрез събития във Вроцлав, Катовице, Краков и Варшава. Основно действащо лице по двете събития е Николай Костов, аташе по туризъм в Полша.

Полша е стратегически важен пазар за българския туризъм. По данни на ЕСТИ от януари до септември 2022 година е отбелязан ръст от 40% на настаняванията на поляци в сравнение със същия период през 2021 година. Най - предпочитан от полските туристи е морският туризъм. Водещи дестинации са община Несебър – над 115 хил. полски туриста, община Варна – над 50 хил., община Приморско - над 8500, Столична община – над 8 хил. и др. за период, обхващащ почти изцяло 9-те месеца на годината.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати