Новини Хотели

Хотелиери искат нови 90 млн. лева компенсация

  17.10.2022 12:46  
Хотелиери искат нови 90 млн. лева компенсация

С идването на зимния сезон, поскъпват туристическите услуги заради високите цени на енергията. Трябва да се помисли за актуализация на бюджета. Това заяви Бранимир Миланов, заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), пред Nova news. На този етап 80-90 млн. лева биха могли да подпомогнат хотелите и ресторантите, имайки предвид сериозният ресурсен недостиг, присъстващ във всички пера, заяви Миланов. Много хотели няма да отворят врати този сезон, заради високите цени на тока, убеден е зам.-председателят на БХРА. Това обаче ще създаде възможност за по-добър зимен сезон за тези, които ще работят.

Той обясни, че от асоциацията са се срещнали с много политици преди изборите, но досега са слушали само обещания и прогнози за бъдещето, а хотелиерите настояват за действия.

От БХРА са изготвили списък, който съдържа много "нетърпими проблеми", част от които са липса на паркинги, високи цени на лифтове, ниското ниво на качество на медицинско обслужване на туристите.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати