Новини Турагенции

Франция представи туризма си пред български туроператори в София

   
Франция представи туризма си пред български туроператори в София

Френската агенция за развитие на туризма (Atout France) организира B2B семинар в София, на който представи зимни, летни и културни дестинации пред български туроператори и туристически агенти. Компаниите се запознаха с актуалните оферти за предстоящия ски сезон във Франция. Освен това проведоха срещи с бъдещи свои партньори – френски туроператори, хотели и музеи. 

Франция показа своята част от Алпите и по-специално провинцията Прованс-Алпи-Кот Д‘Азур, която предлага дестинации за зимата и лятото. На срещата бяха представени ски курортите Val d’Isère, Val Thorens, Alpe d’Huez, Les 2 Alpes, Les Menuires, Meribel, Serre Chevalier, Skiset. 

Туроператорите направиха директни контакти с френските хотелски вериги BB Hotels, Fabulous Hotels, Labellemontgne, Vacancéole. От туристическите агенции присъстваха Get to France Incoming. Също така беше представено и Монако с луксозните хотели на групата Monte Carlo SBM - Hôtel de Paris Monte-Carlo, Hôtel Hermitage Monte-Carlo, Monte-Carlo Beach, Monte-Carlo Bay Hotel & Resort и Méridien Beach Plaza. 

Специално внимание беше обърнато още на възможностите за културен туризъм чрез презентация на замъка Château Royal d’Amboise, който е сред най-известните в долината на Лоара във Франция. 

Сред фаворитите през зимния сезон за българите са Френските Алпи. Това се дължи на факта, че предлагат голямо разнообразие от ски терени - от подходящи за начинаещи склонове до предизвикателни черни диаманти, обясниха българските туроператори. Ски зоната “Трите долини” е един от най-добрите примери, тъй като това е най-голямата ски област в света. Със своите 172 лифта и 318 маркирани писти, районът предлага най-различни възможности за забавления, релакс и нови преживявания. Това несъмнено е най-добре развитата част на Френските Алпи и комплексът всяка година инвестира във възможно най-модерно оборудване, правейки го най-големия и най-модерния във Франция. Независимо дали сте опитен скиор или за първи път карате сноуборд, в „Трите долини“ ще намерите много възможности за вашето ниво.   

“Wonder Travel”. Те предлагат екскурзии до Френските Алпи всяка година, като обикновено имат две групи - една, отпътуваща на 14 януари 2023, и една, планирана за март 2023.  

Българският туроператор „Wonder travel” вече обяви чартъри за „Трите долини“ във Франция, като първият ще се осъществи от София до Торино на 14 януари 2023 г., а втория през март догодина. Полетът ще се изпълнява от European Air Charters. Освен транспорт в цената от 935 евро на човек включва и 7 нощувки със закуска и вечеря, както и специална медицинска застраховка с покритие за скиори. Шестдневната ски карта се заплаща допълнително от желаещите, като цената за възрастен варира между 269 и 299 евро. С пас “Трите долини” туристите ще имат достъп до всички съоръжения на ски областта. Хотелите са оборудвани с висококачествени СПА центрове, така че тези, които не са фенове на зимните спортове, няма да скучаят. Освен това има много други преживявания, които хотелите предлагат. Сред най-интересните са нощно возене на снегоходка, гмуркане под лед, строене на иглу и разходка с кучешки впряг. 

 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати