Новини Транспорт

Министър Алексиев не е доволен от обслужването на Летище София

   
Министър Алексиев не е доволен от обслужването на Летище София

Летище Мюнхен ще има активна роля и ангажираност с проекта за развитие на летище София. Това стана ясно по време на срещата на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев с президента и изпълнителен директор на летище Мюнхен Йост Ламерс, както и с изпълнителния директор на летище София Хесус Кабайеро.

Христо Алексиев изрази неудовлетворение от нивото на обслужване, което се предлага на пътниците и авиокомпаниите на летище София. „СОФ Кънект спечели концесията с най-добра техническа част на офертата си. Това предполага, че трябва да бъдат положени повече усилия и конкретни действия, които да бъдат видими за потребителите на летищните услуги. За последните 2 години не се забелязват големи промени в това отношение.

Очаквам летище Мюнхен, като участник в проекта, да предостави своите знания, опит и най-добри практики за трансформацията на летище София, така както е публично обявено“, категоричен бе Христо Алексиев.

Поет бе ангажимент до две седмици летище Мюнхен да мобилизира свои експертни екипи, които да се включат активно в подобряване на управлението и предлаганите услуги на летище София. Министър Алексиев заяви, че е убеден в потенциала на летището и заедно с ръководения от него екип, полага всички усилия за развитието му, но е необходим и координиран подход между участниците в проекта. „Договорили сме и предстои подписването на спогодби за въздушни съобщения със Саудитска Арабия, Азербайджан и Обединените Арабски Емирства. Това е допълнителна възможност за увеличаване на пътниците“, добави вицепремиерът.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати