Новини Турагенции

Засилва се интересът към екскурзии за Израел и Йордания

   
Засилва се интересът към екскурзии за Израел и Йордания

Какво по-хубаво от високи температури, море през ноември и множество приятни мигове?! Е, с почивка в Израел и Йордания всичко това е възможно. В туристически план това са две от най-добре развитите дестинации в Близкия изток. Те често се характеризират като екзотични и красиви, но преди всичко, като изключително гостоприемни. Несъмнено най-голям принос за интереса има Йерусалим – най-значимият религиозен център на планетата. Йордания пък привлича с древния град Петра, мистичната пустиня Уади Рум и някои от по-богатите ѝ градове. Съчетавайки двете места в една програма, туроператорът “Абакс” обещава едно незабравимо пътуване, което ще слее морската почивка с културно-опознавателни екскурзии, пленителни гледки и много нови емоции. 

“Това са две от най-пленителните държави в Близкия изток и интересът към тях тази година е огромен”, изтъква пред TravelNews маркетинг мениджърът на компанията Мартина Найденова. “Някои от най-внушителните забележителности се намират именно там. Йерусалим и Петра са класиката в жанра, но сме приготвили много други любопитни изненади“, допълни тя.

„Абакс“ организира тур, който да запознае българите с някои от най-вълнуващите места. Той представлява 8-дневна екскурзия с над 10 вълнуващи посещения в Израел и Йордания. Интензивната програма включва някои от най-известните културни и религиозни паметници в света, така и някои от добре пазените местни тайни. Датите за приключението започват на 12 ноември и се очаква да продължат до декември. 

Цените започват от 2199 лв. 

на човек и включват самолетен билет София - Акаба - София с 20 кг. чекиран багаж, летищни такси трансфери по програмата и 7 нощувки със закуски в три- или четиризвездни хотели. Туристите ще прекарат две вечери в Акаба, две в Аман, една в Петра и две във Витлеем. Част от програмата са и 6 туристически обиколки. Допълнително пътниците могат да очакват и екскурзовод на български език по време на целия маршрут, слушалки за беседите, пакет за максимална сигурност, 2 PCR теста за преминаване на територията на Израел, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, асистанс и застраховка "Отмяна на пътуване" с „Евроинс“.

Пътуването започва в Акаба - един от най-важните икономически центрове в Йордания. Освен страхотни възможности за плаж и шопинг, градът е известен и с удобната си локация - подходяща за започването на всяка обиколка на страната. Пътят от Акаба до пустинята Уади Рум е лек и бърз, а освен всичко води и до първото приключение - джип сафари. Този тип обиколка на пустинята е особено внушителна, тъй като туристите  изпитват магията от първа ръка и виждат абсолютно диви и недокоснати гледки. 

Посещението на 

древния набатейски град Петра

е сред най-внушителните преживявания по време на екскурзията. Въпреки, че всеки моментално ще разпознае розовия град, изграден в стените, то всеки е трогнат по различен начин от него. Усещането да вървиш върху хилядолетна история е несравнимо. “Колкото и да е изтъркано, всеки остава очарован от Петра. Неслучайно градът е обявен за чудо на съвременния свят“, подчерта Найденова. 

Следващата спирка в програмата е столицата Аман. Тя е изключително популярна със своите ниски бели къщи и именно за това носи прозвището „Белият град“.  Освен невероятна гледка, Аман предлага и уникална атмосфера – съчетава перфектно западна и източна култура, а местните жители са приветливи и добронамерени. Да видиш на живо най-ниската точка на планетата също е уникално преживяване. Мъртво море ще посрещне туристите не само с впечатляващата статистика, но и с една от най-живописните гледки. Солните скали изглеждат като вълни, които никога не достигат брега и създават усещането за безвремие. 

Обиколката на Йерусалим 

ще впечатли със Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки и е незабравимо преживяване. Там се намира и католическото немско абатство „Успение на Пресвета Богородица“, което е построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря, т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Четиринадесетте спирки на Пътя на страданието - Via Dolarosa, също е част от програмата. Стената на плача е нещо задължително в тура. Там се събират всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. 

Това са само част от впечатляващите места, които Близкият изток може да разкрие. Всеки, който иска да се потопи в местната култура и да преживее нещо ново и уникално, би се насладил на предложението. Независимо дали сте избрали да пътувате в Израел и Йордания заради религиозните ценности, пленителната архитектура на Изтока или заради впечатляващата история, то едно е сигурно – няма как да скучаете по време на пътуването си там! 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати