Транспорт

Celestyal вече няма да изисква сертификати за Covid-19

   
Celestyal вече няма да изисква сертификати за Covid-19

След скорошните облекчения на мерките срещу Covid-19, обявени от гръцкия национален комитет за обществено здраве за круизните пътници, Celestyal, носител на редица награди и избор №1 за пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, незабавно премахва изискванията за удостоверения за валидна ваксинация срещу COVID-19. Компанията вече няма да изисква от пасажерите и сертификати за възстановяване от прекаран коронавирус. 

За да се обезпечи спокойствието на всички гости, Celestyal щепродължи да изисква от пасажерите да се тестват за коронавирус преди качване на кораба, като това изискване ще важи до края на 2022 г. Възможностите за валиден тест включват представянето на бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди качване, или PCR тест до 72 часа преди качване на борда на круизите на Celestyal. 

Както бе обявено по-рано, гостите на всички маршрути на Celestyal от 2 март 2023 г. включително няма да бъдат задължавани да предоставят нито тест преди качване, нито удостоверение за валидна ваксинация или възстановяване от коронавирус освен ако местните разпоредби не налагат такива изисквания. 

Всички членове на екипажите на Celestyal ще продължат да бъдат напълно ваксинирани и компанията насърчава и своите гости на възраст над 12 години да бъдат с изпълнена имунизация. 

„Здравето и безопасността на нашите гости, на екипажите ни и на общностите, които обслужваме, са наш основен приоритет и ние продължаваме да наблюдаваме и да се адаптираме към променящата се глобална ситуация“, заяви главният търговски директор на Celestyal Лесли Пиден. „Екипът ни ще продължи да поддържа нашите строги хигиенни протоколи въз основа на най-актуалните насоки от European Healthy Gateways, Международната асоциация на круизните линии (CLIA) и гръцките здравни власти. Очакваме с нетърпение да посрещнемлюбителите на пътешествия и да им поднесем изживяването, с което сме известни. Маршрутите на Celestyal позволяват на гостите ни да се потопят в автентичния дух на всяка локация и да изследват уникалните дестинации по гръцките острови и в Източното Средиземноморие“, допълни той. Celestyal’s are continuously evaluated and adjusted based on new and updated prevention, therapeutics and mitigation measures.

Мерките за здраве и безопасност на Celestyal са подложени на непрекъсната оценка и се коригират въз основа на нови и актуализирани мерки за превенция, терапия и смекчаване на разпространението на COVID-19.

За повече информация посетете https://celestyal.com/en-cy

За Celestyal 

Celestyal бързо си изгради репутация и спечели признание като избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер гарантира истинско и уединено преживяване за пътниците. Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемството с истинското потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

Мерки за здравословно и сигурно пътуване

Основен приоритет за Celestyal е спазването на изискванията за опазване на околната среда и здравето, безопасността и благополучието на гостите на борда, на екипажа, както и на общностите, които посещават. Като член на Международната асоциация на круизните линии, от компанията приеха задължителни мерки за подобряване на здравните протоколи, като част от поетапното възобновяване на круизните пътувания. 

Съобразени с препоръките и съветите на водещи учени, медицински експерти, на европейските и гръцките здравни власти, тези протоколи се прилагат по време на цялото пътуване. Мерките за опазване на здравето и гарантиране на безопасността подлежат на непрекъснато оценяване и коригиране въз основа на развитието на пандемията от COVID-19 в Европа. Те са съобразени с наличието и промените по въведените превантивни, терапевтични и смекчаващи мерки.

Награди      

Между 2014 г. и 2021 г. Celestyal Cruises получава най-високите отличия в рамките на наградите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа индустрия. Това включва 1 платинен, 14 златни, 9 сребърни и 5 бронзови отличия в различни категории, включително “Отлично преживяване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО” и “Принос към икономиката”. През декември 2018 г. и 2019 г. Celestyal Cruises получи наградата на редакторите на британското издание Cruise Critic за “Най-добро обслужване”. През февруари 2018 г. Celestyal Cruises получи 4 отличия на Cruise Critic.

През 2019 и 2020 г. Celestyal Cruises беше отличена за цялостния си принос в развитието на круизната индустрия в Източното Средиземноморие в рамките на наградите MedCruise.

Корпоративна отговорност

Celestyal Cruises е дълбоко отдадена на устойчивостта и етичните бизнес практики. Компанията активно подпомага местните общности на дестинациите, които посещава, особено в сферата на образованието. Celestyal Cruises подкрепя и неправителствени организации в областта на културата с цел насърчаване на младежкото предприемачество, развитие на студентите от морските региони и подобряване благосъстоянието на децата.

ISO сертификати

Целият спектър на дейността на Celestyal Cruises в управлението на круизни кораби, включително техническо управление, управление на хотели и екипаж, както и на офиси, са сертифицирани в съответствие със стандартите ISO 9001/14001. Сертифициращият орган е DNV, която е широко призната като най-голямата и уважавана рейтингова агенция за морската индустрия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати