Новини Турагенции

Вижте най-добрите места за пътуване с ограничен бюджет през есента и зимата

   
Вижте най-добрите места за пътуване с ограничен бюджет през есента и зимата

Тъй като много хора са решени да пътуват въпреки стагнацията, въпросът, който стои на дневен ред, е: "Докъде най-далеч ще стигнат парите ми?" Експертите по спестяване на пари от StudentUniverse са селектирали най-добрите дестинации, които да посетите, без да се разорявате, съобщи Euronews.

Аржентина - топло време и диви цветя

Стойността на аржентинското песо е спаднала през последната година. Това означава, че цените все още са сравнително ниски за пътуващите. Една бира ще ви струва около 2 евро, едно кафе - 1,86 евро, а едно евтино ястие в ресторант - средно 7 евро. По време на есента в Европа, Аржентина в южното полукълбо посреща пролетта. В Буенос Айрес температурата е комфортна - от 18 до 28 градуса, а дивите цветя в Патагония избухват в цветове, което прави времето идеално за посещение.

Снимка: iStock by Getty Images

Япония - на ниски цени в скъпа дестинация

Снимка: iStock by Getty Images

На 11 октомври граничният контрол в Япония, свързан с пандемията, най-накрая беше отменен. Страната вече позволява безвизово пътуване за десетки държави и не изисква от посетителите да пътуват като част от група. Японската йена наскоро отслабна спрямо долара, достигайки 32-годишно дъно. Това означава, че желаещите все още разполагат с известна покупателна способност в Япония и сега е идеалният момент да посетят тази обикновено скъпа дестинация.

Шри Ланка - евтина храна и напитки

Тъй като през последните няколко години Шри Ланка изпитва значителни икономически затруднения, сега е добър момент да подкрепите туристическата индустрия на страната. Цените за настаняване, различни дейности и храна в Шри Ланка са значително по-ниски, отколкото в Европа. Тристепенно меню за двама души ще ви струва около 11,60 евро, а бира - само 1,16 евро.

Снимка: iStock by Getty Images

Тайланд - евтино настаняване

Тайланд винаги е бил предпочитан от туристите, но той предлага и лукс с ограничен бюджет. Въпреки че валутата на Тайланд е сравнително силна спрямо паунда и еврото, страната все още остава много достъпна дестинация за почивка. Настаняването в хостел обикновено е на цена от 8 евро на вечер, а петзвездните хотели в Банкок започват от 29 евро. Храната също е евтина, като тази в местните заведения за хранене често струва по-малко от 2 евро, а консумацията в реномирани ресторанти обикновено е под 5,80 евро.

Турция - една от най-достъпните дестинации

През последните няколко месеца паундът и еврото поскъпнаха спрямо турската лира, което означава, че тази година ще получите два пъти повече, отколкото през 2019 г. Това прави Турция една от най-евтините дестинации в момента. А със средни температури между 18 и 22 градуса през октомври и ноември това е идеалното място да се радвате на приятна почивка.

Снимка: iStock by Getty Images


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати