Новини Транспорт

Qatar Airways спира полети, за да освободи място за футболните фенове

  20.10.2022 09:25  
Qatar Airways спира полети, за да освободи място за футболните фенове

Qatar Airways преустанови полети от 18 дестинации, за да освободи място на международното летище "Хамад" за авиокомпании, превозващи фенове до Световното първенство по футбол следващия месец. По думите на главния изпълнителен директор на Qatar Airways Акбар Ал Бейкър приоритетът е поемането на стотиците полети, които ще кацнат в страната за турнира, предава Reuters.

Катар, който очаква около 500 редовни полета на ден, както и още стотици чартърни полети и частни самолети, очаква около 1,2 млн. посетители за турнира. Общо 32 нации участват в мачове, на 8 стадиона, разположени на 40 км от центъра на Доха."Всъщност не, нямаме нови дестинации, към които пътуваме. Точно обратното. Ние намалихме броя на полетите и се оттеглихме от 18 дестинации, за да освободим място на международното летище "Хамад", за да доведем фенове. Нашият приоритет не е мрежата на Qatar Airways, а предоставянето на достъп на всички участващи страни и привличането на голям брой пътници", заяви главният изпълнителен директор Акбар Ал Бейкър на пресконференция.

Той добави, че германската авиокомпания Lufthansa обмисля рестартиране на операциите заедно с Air France и KLM.

Главният оперативен директор на международното летище "Хамад" Бадр Мохамад Ал Меер също посочи, че стотици полети са планирани да кацат всеки ден за турнира. Голям е и броят на феновете, които ще долетят само за мачовете, но ще останат в съседен Дубай.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати