Хотели

Депутатът и енергиен бизнесмен Владимир Табутов купи хотелите Лион

   
Депутатът и енергиен бизнесмен Владимир Табутов купи хотелите Лион
Владимир Табутов навлиза мощно в хотелиерския бизнес

Компанията „Лавс“ ООД купи хотелите „Лион“ в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Това обяви за TravelNews Вангел Иванов, управител и съдружник във фирмата, в която 75% участие има депутатът от “Продължаваме промяната“ от Благоевград Владимир Табутов. Сделката е реализирана между фирма „Хотели Лион“ ЕООД (досегашен собственик на хотелите) и „Лавс” ООД. Цена на сделката не беше обявена, но капиталът на „Хотели Лион“ ЕООД е в размер на 17.7 млн. лв.

Самият Иванов от 6 години управлява хотелите и има добри наблюдения над групата. “Ние съвсем скоро придобихме имотите и все още нямаме дългосрочна инвестиционна програма за тяхното развитие. Обмисляме варианти за обновяване на обектите, но ни трябва все още време, за да съобщим плановете си”, коментира Вангел Иванов. Той допълни, че планират и друга сделка за покупката на още един хотел, но засега не съобщи за кой и къде става въпрос.

Едноличен собственик на капитала на „Хотели Лион“ ЕООД беше „Транскапитал” ЕООД, която притежава най-големия логистичен парк в София и е част от „Андреев инвестмънт груп“ на Винсент Андреев. 

Владимир Табутов навлезе в хотелиерския бизнес още през 2016 г., когато придоби „Катарино СПА хотел“ до Разлог от тогавашната СИБАНК. Сделката се осъществи през друга фирма на Табутов - "Хидроенергийна компания" АД, в която е съдружник с благоевградските бизнесмени – Кирил и Иван Чапови. Дружеството строи соларни паркове по цял свят, притежава фотофолтаични паркове и ВЕЦ-ове у нас, както и търговия с електроенергия. Хотел „Катарино“ разполага с минерална вода и беше изцяло обновен, като набляга на СПА туризма.

Табутов и съдружниците му притежават още и хотел "Орбита" в парк "Бачиново" в Благоевград, който също е обновен.

Йоана Шомова

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати