Новини Хотели

Министерският съвет отпусна 8.4 млн. лв. за хотелиерите за бежанците

  20.10.2022 19:44  
Министерският съвет отпусна 8.4 млн. лв. за хотелиерите за бежанците

Министерският съвет прие решение за допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 г. Целта е да се осигури финансиране във връзка с допълнително одобрени кандидати по "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Плащането по Програмата обхваща периода от 01.06.2022 г. до 31.08.2022 г. за допълнително верифицирани за финансиране кандидати по Програмата в общ размер на 8 448 114,85 лв. С приемането на настоящия акт ще бъде изплатена помощ по общо 486 броя подадени заявления от лица, предоставили хуманитарна помощ, изразяваща се в 691 486 нощувки, вкл. в някои места на настаняване и предоставяне на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на лица, с временна закрила.

Изпълнението на Програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на Програмата Регистър за местата за подслон, Единната система за туристическа информация и Системата за управление на национални инвестиции и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция "Миграция" и Главна дирекция "Гранична полиция" при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати