Новини Турагенции

Виетнам и Камбоджа са обединени в уникално пътуване из Азия

   
Виетнам и Камбоджа са обединени в уникално пътуване из Азия

За някои типове пътешественици Азия е само красиви плажове и екзотични вкусове. Пред други обаче древният континент успява да разкрие уникалната си история и култура. Чудесна отправна точка, ако искате да се запознаете с азиатския свят, са държавите Виетнам и Камбоджа, често съчетание при пътуване, заради непосредствената си близост. Местните са съхранили обичаите и легендите и с удоволствие ги предават на туристите.  

Туроператорът “Елфи турс” предлага  

възможността да се потопите в азиатската история и да разкриете тайните на Виетнам и Камбоджа. Компанията организира 12-дневно приключение с начална дата 16 февруари 2023, което ще запознае българите с някои от най-впечатляващите забележителности в Югоизточна Азия. Цените започват от 4898 лв. на човек и включват самолетни билети София – Ханой, Хо Ши Мин – София, както и вътрешни полети, летищни такси, трансфери по програмата с климатизиран автобус, 9 нощувки в 4-звездни хотели с 9 закуски, 1 обяд, 9 вечери, съдействието на местни екскурзоводи и на водач-преводач от България по време на цялото пътуване. Туристите могат да се възползват още от застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро. 

“Голямо предимство на нашите програми е, че посещенията на всички забележителности, както и входните им такси са включени в пакетната цена. Ето например, когато става дума за Камбоджа и Виетнам, сме планирали над 20 посещения и дейности и за никоя от тях няма нужда от допълнително заплащане”, разказва Елена Текелиева, маркетинг мениджър на туроператора.  

След пристигането във виетнамската столица Ханой, туристите ги чака обиколка. Много от посетителите са изненадани, че градът всъщност е мегаполис и предлага голямо разнообразие от архитектурни стилове, както и безброй начини за развлечение. От музеи и паметници до интернационални ресторанти и клубове - Ханой е идеалният старт на програмата, тъй като до някаква степен запазва западен облик и постепенно подготвя за азиатския начин на живот. Там ще бъдат посетени Етнографския музей, Храма на литературата, който е „Първият университет на Виетнам” и храма Куан Тан.  

В програмата следва пътуване до залива Холонг и круиз на джонга из водите му. “Това е едно уникално преживяване, което нямаше да е възможно, ако не работихме с малки групи”, изтъква Текелиева. Красивите гледки по залива Халонг обаче няма да се ограничат до круиза, защото идва посещение на уникалната пещера Изненада. Била е открита от французи през 1901 г. и те били толкова впечатлени от природното богатство, че я кръстили по този начин. 

Ба На Хилс е сред задължителните забележителности  

във Виетнам. Това е комплекс, носещ името на местната етническа общност. Мястото е било популярна ваканционна резиденция за много французи в периода на колонизация и поради тази причина френската архитектура е доминираща. Луксозни къщи, дворци и красиви градини - целият средновековен френски блясък, събран на едно място!  

Освен спиращите дъха гледки, напомняши приказка на Андерсен, мястото е популярно и заради Златния мост. Разпознаваемо е от всеки туристически кадър на Виетнам като моста в ръцете на Бог. Мостът определено е архитектурно богатство и издава много за религиозната култура в страната. Освен това е чудесен за снимки и разкрива спиращи дъха панорамни гледки на околността.  

След обстойна обиколка на Виетнам  

туристите ще се насочат към Камбоджа.  

Това е една от държавите с най-древна история. Земите й са населявани от първото хилядолетие след н.е., но най-голям отпечатък оставя кхмерската цивилизация. Тя е в разцвета си през периода IX — XIII в. Ангкор е било местоположението на поредица столични градове на Кхмерската империя в периода 9-15 век от новата ера и това го прави една от най-опулярните забележителности в Азия. Архитектурата на мястото е уникална и не може да бъде открита никъде другаде по света - храмовете са разпознаваеми от всеки, тъй като няма нищо подобно. Те са част от много истории и филми, но се превръщат в истинска сензация след заснемането на Лара Крофт.  

Руините Ангкор  

се намират в северната част на Тонле Сап. Те са определени от Организацията на обединените нации за образование, наука и култура за част от световното културно наследство. Храмовете в Ангкор са над хиляда, което ги прави най-големият религиозен монумент в света. Определено не могат да се обиколят и част от тях за няколко часа, но “Елфи турс” е подбрал най-атрактивните гледки. Туристите ще посетят Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята, изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид, са част от селекцията.  

“Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е Ангкор Ват и за това сме го включили в програмата. Това е импозантен планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Светилището бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство”, обясни Текелиева.  

Столицата Пном Пен  

също няма да остане пренебрегната. Там туристите ще се насладят на живописна обиколка, започваща с посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Те ще имат възможност да разгледат и Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Националният музей от друга страна ще запознае българите с местната история и култура. Той притежава най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла (4-9 век). 

Традиционни виетнамски вечери, класически камбоджански танци, спектакъл на марионетки върху вода и много други изненади очакват туристите на “Елфи турс”. Програмата е изключително богата на преживявания и ще позволи на посетителите наистина да се докоснат до местния начин на живот, а защо не и да преоткрият себе си по пътя.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати