Новини Транспорт

Wizz Air остави 70 българи в Рим до понеделник

  22.10.2022 15:31  
Wizz Air остави 70 българи в Рим до понеделник
Българите чакаха дълго време на летището в Рим
  Габриел Драгиев

Полетът на Wizz Air в петък (21 октомври 2022 г.) от Рим до София е отменен заради стачка на служителите на италианските летища и авиолинии. Това установи репортер на TravelNews, който трябваше да пътува със същия полет. Всички 70 българи, които е трябвало да се върнат в София, цял ден са останали на летището да чакат полет за връщане и информация.
По-късно следобяд Wizz Air решава да прехвърли пътниците за следващия полет от Рим до София, който е чак в понеделник. Авиокомпанията осигурява безплатно настаняване на хората в Silva hotel splendid в село Фиуги, до Рим. Извозва ги до там, като им осигурява само закуска и вечеря. Не им осигурява обяд въпреки, че вината не е тяхна.
В групата от 70 човека има малки деца и възрастни хора.

"Не е нормално да няма обяд след като има хора без достатъчно пари. Някои нямат и кредитни карти", коментираха пътници. Те са очаквали Wizz Air да организира връщането им през други летища или да изпрати допълнителен самолет да ги прибере. А не да останат чак до понеделник. Някои са на работа и имат проблем вече с работодателите си.


Габриел Драгиев, РимАнкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати