Новини Хотели

Чарлз III има къща в Трансилвания и може да я наемете

   
Чарлз III има къща в Трансилвания и може да я наемете

Ако досега сте свързвали Трансилвания с граф Дракула, време е да допълните представите си и да включите в картинката новия крал на Великобритания - Чарлз III. Оказва се, че през 2006 г. той е купил имот в Румъния, който включва къща, гора, поляна докъдето взорът ви стига и занаятчийска работилница, пише Time Out.

Имотът на британския крал се намира в долината Залан и е известен като къща за гости Zalán или Къщата за гости на принца на Уелс. Смята се, че някога той е бил собственост на трансилванските предци на Чарлз.

Вълнуващото в къщата за гости Zalán е, че може да я наемете и да направите още по-запомняща се екскрузията ви до замъка на Дракула. Както сами може да предположите, тя е великолепно обзаведена и ще ви доближи до представите на една кралска особа за къща в провинцията. С добро впечатление ще останете и от околностите й.

Мястото впечатлява с огромна цветна поляна, малка гора и център за обучение на местни занаятчии. Докато се разхождате сред природата, може да се натъкнете на редки видове орхидеи, но и на мечки.

Настаняването в трансилванската къща на крал Чарлз III е удоволствие, което няма да ви излезе скъпо. Цените започват от 157 евро на нощ, като всички приходи постъпват във фондацията на принца в Румъния.

Докато се наслаждавате на природата в северната ни съседка, не пропускайте възможността да опитате от местната кухня. Тук всички съставки са отгледани с грижа и внимание. Мнозина ще оценят високо székely köményes (местна ракия).

Къщата за гости предлага още еднодневни екскурзии и обиколки до пещери, конна езда, бране на цветя и дърворезба. С други думи, изглежда като доста страхотно място за запознаване с трансилванската култура и природа.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати