Новини Транспорт

Репортер на TravelNews разказа за блокираните българи в Рим по БНТ

   
Репортер на TravelNews разказа за блокираните българи в Рим по БНТ

Българска група не може да се прибере у нас вече няколко дни заради стачка на летището в Рим. Нашите сънародници е трябвало да пътуват в петък вечерта, но полетът към София е бил отменен, защото е била обявена национална стачка на италианските авиолинии и летища.

На българската група авиокомпанията е предоставила три възможности. Една от тях е била да вземат билет за полет в последната минута, чиято стойност е била около 2000 лева. Съществувала е възможност да резервират полет на същата стойност за днес, като им бъдат подсигурени храна и настаняване в хотел. Последният избор, който сънародниците ни са можели да направят е била да им бъде възстановена 120% от стойността на билетите, които са закупили по-рано и сами да открият начин да стигнат до дома.

Габриел Драгиев, репортер на TravelNews, е един от потърпевшите. Пред "Денят започва" по БНТ той разказа, че е очаквал да бъде настанен в хотел в италианската столица, но се оказало, че той и останалите българи ще нощуват на 100 км от Рим. Въпреки, че са имали уреден трансфер до хотела сънародниците ни свидетелстват за слаба организация от страна на авиокомпанията.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати