Новини Транспорт

Най-големият круизен кораб Icon of the Seas ще отплава през 2024 г.

   
Най-големият круизен кораб Icon of the Seas ще отплава през 2024 г.

Шестнадесетметров водопад, стена за скално катерене, плувен бар и квартал по подобие на Central Park в Ню Йорк - Icon of the Seas, най-големият круизен кораб в света, ще бъде дом на невероятни постижения. Royal Caribbean разкри подробности за кораба, който ще отплава за първи път през януари 2024 г. Плавателният съд ще бъде използван за седемдневни пътувания из Карибите с начална точка пристанищния град Маями. Резервациите стартират следващия вторник, пише The National News.

Icon of the Seas е най-големият круизен кораб в света. Той е дълъг над 365 метра - с 3 метра повече от Wonder of the Seas - досегашният рекордьор.

Със своите 2805 каюти корабът ще предложи незабравима ваканция семеен тип. Той има капацитета да побере 7800 пътници и 2350 членове на екипажа. Настаняването включва набор от семейни каюти, апартаменти и първата градска къща Ultimate Family.

Шест водни пързалки и въжен парк над водата

Разпръснати в осем различни квартала, всеки от които има тематични забавления, ресторанти, барове и преживявания, има пет нови дестинации на борда, плюс три зони, с които пътниците са вече запознати от други кораби на Royal Caribbean.

Thrill Island е мястото, където ви очаква най-големият воден парк в морето, с шест водни пързалки, включително Pressure Drop, първата отворена пързалка за свободно падане в индустрията, и 14-метровата Frightening Bolt, за която компанията твърди, че е най-високата пързалка в открито море.

 

 

 

Пътуващите могат също да се провокират с Crown’s Edge, модерен въжен парк, който ще ви накара да висите на въже на 45 метра над вълните.
Chill Island е мястото, където се намират четири от седемте басейна на кораба и това е мястото, където да се отпуснете и да се попечете. Тук е първият плувен бар на круизната линия, плюс басейн само за възрастни и Cove Pool, който разполага с удобни куполни шезлонги и безкрайна гледка към океана.
На върха на най-големия круизен кораб в света е AquaDome - който през деня ще има собствен водопад и гледка към океана, а през нощта ще се трансформира в социален център на кораба с ресторанти, барове и водни шоупрограми.
Цените за резервиране на пътешествие с круизния кораб все още предстои да бъдат обявени.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати