Новини Транспорт

Еър Сърбия ще лети до Китай от декември

   
Еър Сърбия ще лети до Китай от декември

Президентът Александър Вучич каза, че това не е малко за една малка страна, която даже не е член на ЕС. Най-голямата сръбска авиокомпания "Еър Сърбия" ще открие пряка линия до Китай през декември, съобщи днес сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС и БТА.

При обиколка на предприятие на компанията "Грунер" в Лесковац Вучич каза: "Имам отлична новина: (министърът на финансите) Синиша Мали ми каза, докато бяхме тук, че от декември "Еър Сърбия" пуска пряка линия до Китай - Тиендзин, който се намира на 30-45 минути от Пекин. (...) Това е голяма новина". Вучич каза, че скоро се очакват преки полети до Ню Йорк, Торонто и Чикаго. "Това не е малко за една малка страна, която даже не е член на Евросъюза", каза сръбският президент.

Президентът още през юли обяви, че авиокомпанията ще открие линия до Китай, като това трябваше да се случи през октомври. Макар че няма данни за причината за отлагането, според сайта "Екс Ю авиейшън нюз", който следи информации в сферата на въздухоплаването от бивша Югославия, то се дължи на забавяне в доставката на втория самолет" Airbus A330-200", който "Еър Сърбия" ще вземе на лизинг.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати