Новини Транспорт

Луфтханза отчита печалба

  27.10.2022 12:54  
Луфтханза отчита печалба

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) отчете успешно трето тримесечие и обяви, че е излязла от кривата на пандемията, предаде ДПА.

"Икономически групата на "Луфтханза" е оставила пандемията зад гърба си и гледа с оптимизъм към бъдещето", посочва в изявление главният изпълнителен директор Карстен Шпор.

Оперативната печалба на групата за тримесечието е 1.1 милиарда евро, а амбицията ѝ е тя да стане такава и за цялата година, тъй като търсенето на въздушен превоз се запазва на високи нива.

От групата посочват, че подразделенията ѝ - "Бръселс еърлайнс" (Brussels Airlines) и Австрийските авиолинии (Austrian) ще върнат оставащата част от получените от държавата помощи до края на годината, благодарение на "силния ръст на търсенето, наличието на добра ликвидност и финансовата подкрепа от страна на групата".

Чистата печалба на групата през третото тримесечие се е увеличил до 809 милиона евро спрямо загуба от 72 милиона за същия период на 2021 г.

Приходите пък са нараснали почти двойно на годишна база до 10.1 милиарда евро, спрямо 5.2 милиарда през 2021 г.

Третото тримесечие на 2022 е първият отчетен подобен период от началото на пандемията, през който пътническите превози на "Луфтханза" са на печалба.

Товарното подразделение на авиокомпанията постигна пореден изключително висок резултат и е на път да подобри миналогодишния рекорд от 1.5 милиарда евро.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати