Новини Хотели

Анталия предлага на европейските пенсионери да прекарат евтино зимата в хотел

   
Анталия предлага на европейските пенсионери да прекарат евтино зимата в хотел

Турски хотелиери подеха кампания за привличане на европейци, затруднени да плащат сметките си през зимния сезон, съобщава в. "Хюриет", цитиран от БТА.

В Анталия например европейските туристи ще имат възможност да прекарат по-евтино зимата срещу 21 евро на ден.

Програмата е насочена преди всичко към пенсионерите на Стария континент, които се сблъскват със скок на цените на бензина, природния газ, електричеството и храната. Според оценки разходите за енергия и храна на четиричленно семейство в Германия понастоящем възлизат на 3461 евро.

В Анталия същевременно в сайт за онлайн резервации има оферти ол инклузив в четиризвезден хотел за периода 15 ноември - 10 януари на цена от 1209 евро на човек за периода от 56 нощувки, при това с включени самолетни билети от Германия. Това означава нощуване и изхранване на стойност 21 евро на ден. В хотел три звезди сумата излиза 511 евро, а има и ултралуксозни петзвездни хотели срещу заплащане на стойност 9892 евро.

Общо 152 хотела в столицата на турския туризъм очакват европейските пенсионери и гости през четирите зимни месеца, предлагайки база от 50 хиляди легла, отбелязва още "Хюриет".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати