Новини Турагенции

Перу е идеална първа спирка в Южна Америка

   
Перу е идеална първа спирка в Южна Америка

Южна Америка е една от най-популярните и достъпни дестинации по света и всяка година хиляди туристи избират да се потопят в древната ѝ история. Има толкова много за разглеждане на този континент - от неповторимите природни гледки, през древните забележителности, до гостоприемността и заразителното щастие на местните. Континентът съчетава в себе си всичко, което пътешествениците обичат в екзотичните си приключения - топло време, уникална флора и фауна и разкошни гледки и онзи културен аспект, който е любопитен за повечето. Това прави Южна Америка едно същински неповторимо място, което пленява всеки. 

Перу е една от страните, която се радва на най-голям интерес. Тя е идеалната първа латинска дестинация, която да разгледате. А с перфектната организация на “Елфи турс”, гарантирано ще посетите всяка една от точките в списъка си. Туроператорът организира две обиколки на Перу - от 13 ноември 2022 г. и от 19 март 2023 г. за български туристи. Именно това време на годината е най-подходящо за Южна Америка, тъй като времето е топло, но се избягват най-големите жеги. 

Цените започват от 5998 лв. 

на човек и включват самолетен билет София – Лима – София (с прекачване в Амстердам) с авиокомпаниите „България Еър“ и KLM, чекиран багаж до 20 кг, летищни такси, 9 нощувки в Перу, 9 закуски и 8 вечери. По време на програмата туроператорът се е погрижил за всички вътрешни полети и трансфери. Към пакетната цена са включени и екскурзоводски услуги, като българите ще бъдат придружени от местни лицензирани екскурзоводи, както и от водач-преводач от агенцията. За максималната сигурност на пътниците “Елфи турс” включва и медицинска застраховка с лимит 10 000 евро и покритие за COVID на застрахователна компания „Евроинс“.

Всички пътувания по програмата също за включени в общата цена. Перуанското приключение започва в столицата Лима. Това е един от най-любопитните градове в Латинския свят, тъй като съчетава метрополитното и модерното с колониалното. Градът се намира на живописен бряг на Тихия океан и представлява цветна и весела смесица от стилове. Традиционният испански стил архитектура ще впечатли посетителите на стария град, а по-модерни експозиции като Парка на любовта в Мирафлорес, ще омаят всички.

След обиколката на столицата, приключението продължава към най-известната забележителност в страната – 

Мачу Пикчу.

С полет до Куско и нощувка в града туристите ще се подготвят за пътя към древния архитектурен комплекс. Сам по себе си градът е истинско бижу от перуанската туристическа карта. Бившата столица на инките се отличава с историческа колониална архитектура, катедрали, музеи, фантастични кафенета и ресторанти. 

Край Куско има много запазени древни крепости, които разкриват спираща дъха панорамна гледка. Някои от запазените места, които българите ще имат възможност да посетят, са крепостта Саксайуаман, изградена от огромни каменни блокове, подредени един върху друг с нечувана точност, откъдето се разкрива панорама към Куско, Кенко – скално светилище - лабиринт с монолитен олтар за жертвоприношения, наподобяващ пума и древни рисунки по стените, както и червената крепост Пука Пукара, която е била част от защитата на Империята на Инките. 

“За всичките ни програми се стремим да покажем нещо уникално. Перу е толкова многослойна дестинация, че няма как да се претупа само с посещение на Мачу Пикчу. Организирали сме пълна обиколка, която да запознае туристите с историята и културата на страната“, разказва Елена Текелиева, маркетинг мениджър на туроператора.

Интересното в програмата 

на “Елфи турс” е посещението на Оянтайтамбо. Това е единственият град на инките, който е обитаван до ден днешен. Той представлява храмов комплекс, населен от перуанки, които топло посрещат туристите и пред тях изработват на ръка редица традиционни продукти. Най-популярни определено са изделията от козина на лама, които оживяват под формата на цветни декоративни текстилни пана, дрехи и постелки. 

Маршрутът до Мачу Пикчу не е лек - след едночасово пътуване с влак, туристите трябва да продължат нагоре с автобус, но всичко това си струва, щом впечатляващият храм се изправи величествено пред погледите. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Близо 6500 пътешественици посещават мястото всеки ден, което го прави едно от най-популярните и определено има защо! 

Мачу Пикчу е единствената забележителност по света, от която може да се получи печат в паспорта. Това е един оригинален и забавен начин да се запази спомена от екскурзията преди туристите да се отправят обратно към Куско. 

По време на пътуването “Елфи турс” ще запознае приключенците и с 

Круз дел Кондор. 

Това е наблюдателна площадка, откъдето се разкрива невероятна гледка към каньона Колка с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази площадка при късмет може да се види и величественият полет на кондорите, които понякога летят на няколко метра от туристите. Съвсем наблизо е и Арекипа. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “Белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. Посещение на площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани, гарантирано ще плени всеки.

С толкова красиви гледки и невероятни приключения, Перу ще изпълни сърцето и спомените ви! Униална дестинация, с която всеки може да започне изследването на Латинска Америка и да се запознае с културата и нравите на тази етническа група. В допълнение с висококачествено обслужване, пленителни истории и прекрасни моменти, пътуването се превръща в истинско преживяване, което да помните цял живот. 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати