Заведения Новини

Ново място в София: Wonderland Coffee & Prosecco

   
Ново място в София: Wonderland Coffee & Prosecco

Човек става неизмеримо по-щастлив, когато има пенливо вино в ръка. Осъзнаването на тази проста житейска истина доведе до подем в потреблението на "балончета", както и предлагането им. Когато преди година отвори Wonderland Gelato & Sweets (за което ви разказахме тук) на ъгъла на улиците "Шишман" и "Иван Вазов", заявката беше за авторски вкусове сладоледи и хубаво кафе, съобщава "Капитал". В този вариант джелатерията не просъществува, но освободеното от наематели по-широко и двуетажно пространство две врати по-надолу даде възможност на собствениците на Wonderland да материализират вярата си именно в написаното в първото изречение.

"Концепцията е from AM to PM, т.е. тук може да дойдете по всяко време - сутрин работим от 8 през седмицата и от 10 през уикенда, има кафе и кафеени специалитети като розово лате, има домашни лимонади. А вече за по-късно през деня предлагаме наши, авторски коктейли и пенливо вино", разказва Мария-Магдалена Пашева, накратко Меги, съсобственичка заедно с Елена Дечкова и Надежда Христова. Това е вторият обект под шапката на Wonderland, другият е на ул. "Петър Парчевич" и е с насока брънч.

Въпреки името тук далеч няма само просеко, макар че от него има най-голямо разнообразие. Сред опциите са традиционно пенливо, приготвено по метода, по който се прави шампанското, има кремани (от различни региони на Франция, обновяват ги често) и кава (испанския принос). При българските предложения са застъпени бутилки пет-нат (пенливо по метод, различен от шампанското и просекото), чийто мътен нефилтриран характер ги прави любим избор за неангажиращ следобед.

Заведението е кокетно, но и подходящо за различни публики на своите два етажа: долният в топлите дни е идеален за питие на падащия прозорец или за кафе за из път. Моите лични предпочитания обаче са към работата от просторния горен етаж - лаптоп и чаша креман вървят добре ръка за ръка, други също го избират като приятно място за изнесен офис.

Адрес: ул. "Цар Иван Шишман" 15

Работно време: понеделник - петък 8 - 22 ч., събота и неделя - 10 - 22 ч.

/Капитал



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати