Новини Събития

Замъкът на Дракула организира Хелоуин парти за смели

   
Замъкът на Дракула организира Хелоуин парти за смели

От всички призрачни и плашещи места, на които може да прекарате Хелоуин, е трудно да не се сетите за замъка на Дракула в Трансилвания. Тази обвеяна в страховити истории област се намира на един хвърлей от нас и за късмет на всички любители на ужаса в замъка ще бъде организирано парти по случая Вси светии, пише Time Out.

Преди да се отправите натам, ще ви споделим, че ирландският писател Брам Стокър, който се прославя с романа „Дракула“, разказващ за живота на Влад Цепеш, никога не е посещавал замъка Бран. Затова е необходимо да се заредите с малко въображение, за да съпоставите неговите описания в книгата с реалността.

За мнозина обаче Бран със сигурност ще отговори на очакването за зловещо настроение. Там тази година със сигурност ще се появи вампир - самият Дракула, тъй като ще бъде домакин на грандиозно парти.

Замъкът ще бъде отворен за обичайните обиколки през целия ден и до полунощ, като гостите ще могат свободно да изследват плашещите му кули, криволичещите коридори и страшните подземия.

За ентусиастите е предвиден “Вълшебен тунел на времето” - интерактивно преживяване с фантастично осветление и звукови ефекти, разположено в изоставена галерия на 30 метра дълбочина в стар кладенец. Зловещо, нали? След това гостите могат да се присъединят към партито в парка до замъка, което ще започне в 21:00 часа и ще продължи до 5:00 часа сутринта.

Най-атрактивно облечените ги очакват награди, но трябва да побързате. Купонът е насрочен за събота, 29 октомври. Комбо билет за нощната обиколка на замъка и достъп до партито струва 200 леи (около 80 лв.), допълнително трябва да платите 50 леи (20 лв.) за достъп до „Вълшебния тунел на времето“.

Ако не успеете да стигнете до Трансилвания този уикенд, нищо не сте загубили. Може да разчитате на следващия Хелоуин, за да си “изправите косите” в замъка Бран, или просто да се поразходите из някой неосветен парк в собствения ви град.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати