Хотели

Хотелиери и украинци протестираха в Слънчев бряг

   
Хотелиери и украинци протестираха в Слънчев бряг

Повече от 300 хотелиери и украински граждани протестираха в центъра на Слънчев бряг тази вечер. Те изразиха негодувание от решението на служебното правителство за втори път тази година бежанците да бъдат преместени от хотелите в държавни и общински бази, съобщи БНР.

Украинските граждани отново са притеснени от неизвестността – не знаят къде ще бъдат преместени, дали ще им бъде осигурена храна и ще има ли отопление през зимата.

Някои от украинските деца са тръгнали на училище, има и тежко болни, които са под лекарско наблюдение и не знаят дали ще им бъдат осигурени адекватни здравни грижи.

Хотелиерите от своя страна питат защо се създава отново хаос в последния момент, каква ще бъзе организацията по преместването на украинските граждани и най-вече защо, след като Европейския съюз осигурява отново средства за подпомагането на украинските бежанци в България, те ще бъдат пренасочени към държавния бази и общински бази, а не средствата да бъдат предоставени на хотелиерите.

Всъщност, те питат защо се създава такова напрежение в последния момент.

Украинските граждани, както съобщихме по-рано, днес са тръгнали за Румъния, където имат информация, че условията по настаняването им са добри.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати