Новини Турагенции

Египет остава актуален и за Коледа, и Нова година

   
Египет остава актуален и за Коледа, и Нова година

Египет беше една от най-актуалните дестинации за пътувания на българите през пролетта, лятото и есента. До нея има най-много организирани чартъри, които продължават и през ноември. Същата ситуация се очертава и за Коледа, и Нова година, за когато полетите вече се пълнят, обяви пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър в туроператора „Абакс“.

Компанията прави чартъри от София, Пловдив, Варна и Бургас до най-големите курорти Хургада и Шарм Ел-Шейх. Полетът по програмата „Перлите на Египет“ от София за 26 декември 2022 г., която съчетава Хургада и Кайро, вече е пълен. Затова пуснахме втори на 27 декември 2022 г., каза Найденова. Полетите се осъществяват от българската авиокомпания European Air Charter.

Програмите са седмични, но има и 10-дневна за почивка. Цените започват от 1596 лв. на човек и покриват както самолетните билети, така и 7 нощувки. В сумата влизат летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и 10 кг ръчен, 7 нощувки на база All Inclusive в избран хотел, представител на туроператора на български език за целия престой, пакет за максимална сигурност и 2 застраховки - медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от “Евроинс”, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19. Пакетът не включва новогодишна вечеря и горивна такса.

Разнообразието от хотели отново е голямо, като качеството остава изключително високо, независимо дали туристите изберат по-луксозен хотел или по-бюджетен такъв. Интересното при програмите в Египет е, че има възможност дори и за круиз по Нил. Това прави Египет една от най-уникалните дестинации, когато става дума за възможности за забавление. Ако изберете да останете на сушата, в някое от курортните градчета Хургада или Шарм Ел Шейх, все пак ще имате възможност да се насладите на многото забавления. Програмата, подготвена за туристите, е изпълнена с най-различни дейности. Сред тях са посещение на Райския остров, шнорхелинг и гмуркане из красивите рифове на Червено море, ATV преживяване в пустинята, езда на камили и много други. Туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора по време на всички активности. Той ще е на разположение през целия престой и ще може да асистира на туристите при нужда.

За любителите на историята и забележителности, “Абакс” предлага дневни екскурзии в Кайро и Луксор. Най-големият музей на открито в света ще разкрие тайните на Древен Египет и ще запознае българите със силата на божественото и човешкото в един от най-големите религиозни комплекси в света. Египетската столица пък впечатлява с Пирамидите в Гиза, Историческия музей, автентична арабска кухня и традиционните за Египет пазари.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати