Новини Турагенции

Най-големият закрит аквапарк в света е край Берлин

   
Най-големият закрит аквапарк в света е край Берлин

В Германия, на 50км южно от Берлин, можете да откриете най-големия аквапарк в света. Tropical Island Resort е най-големия закрит аквапарк в света и успява да запази посетителите си на топло целогодишно.

Толкова е голям, че посетителите имат възможност да летят с балон вътре, за да могат да се насладят на всички гледки. Аквапаркът обхваща площ от около 65 000м2, което е повече от размера на шест жилищни блока и може да приеме до 6000 гости наведнъж.

Tropical Island Resort се грижи за туристи на всякаква възраст, за децата има зона за гребане с играчки, както и водна пързалка и водна маса за игра. Освен това там можете да намерите Tropino Club, който предлага лодки, миниатюрни коли и има още по-големи водни пързалки, което гарантира, че дори родителите няма да скучаят.Въпреки че традиционно водните паркове се смятат за семейни зони, аквапаркът предлага много възможности и за възрастни.

Лагуна, направена по модел на такава, която може да намерите в Бали, е добро място за потапяне в сауната, а „тропическото море“ покрива площта на 3 басейна с олимпийски размери. В лагуната, намираща се под прозрачен покрив, се поддържа тропическа температура. Освен това курортът наскоро отвори външна зона, наречена Amazonia, която е отворена целогодишно. Тъй като температурите в Берлин падат под точката на замръзване през зимата, тази атракция вероятно е най-добре да се остави за хората със смели сърца или за лятото.

Курортът е толкова голям, че дори има собствени помещения за настаняване, като можете да резервирате стаи точно до всички водни атракции. Посетителите, които искат да си направят почивка, вместо просто да посетят аквапарка за деня, имат няколко възможности за нощувка. Осигурено е допълнително ниво на комфорт и усещане за тропическа почивка, което се запазва и при стаите на малко по-ниска цена. А тези, които търсят истинска плажна почивка на открито, палатките в пясъка, оборудвани с матраци и спално бельо, са чудесен вариант. 

Източник: This is Italy



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати