Новини Транспорт

Китай подписа рамково споразумение с Еърбъс за доставката на 140 самолета

   
Китай подписа рамково споразумение с Еърбъс за доставката на 140 самолета

Китайската компания за авиационни материали (China Aviation Supplies Holding Company, CAS) подписа в петък рамково споразумение с „Еърбъс“ за закупуването на 140 самолета. Те ще включват 132 машини от серията A320 и осем от A350 на обща стойност около 17 милиарда долара, според съобщение, публикувано на официалния уебсайт на CAS.

От компанията посочиха, че този ход отчасти се дължи на възстановяването на китайския пазар за въздушен транспорт и вероятността за стабилен и бърз растеж в бъдеще. Самолетите „Еърбъс“ ще бъдат закупувани на партиди, за да се адаптират към развитието на авиационния пазар и да отговорят на нуждите от транспортен капацитет, допълват от компанията.

Рамковото споразумение дойде и след като три държавни авиокомпании – „Еър Чайна“, Южнокитайските (China Southern) и Източнокитайските авиолинии (China Eastern) обявиха през юли сделки с „Еърбъс“ за закупуването на 292 самолета на обща стойност около 37 милиарда долара. Очаква се те са бъдат доставени между 2023 и 2027 г.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати