Новини Хотели

Министърът на туризма: България се грижи най-добре за украинските бежанци

   
Министърът на туризма: България се грижи най-добре за украинските бежанци

България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци. Платили сме най-много средства и те от първия ден са настанени в хотели, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров пред БНТ. Това е невероятен имидж пред Европа, който си изградихме – солидарност, съпричастност. Но просто финансите ни свършиха, твърди Димитров.

На въпрос какво ще се случи, ако протестиращи украински бежанци откажат да напуснат хотелите, в които са настанени, министърът отговори, че държавата има ангажимент да заплати на хотелите престоя на бежанците до 15 ноември, оттам нататък те могат да останат - като си плащат или ако хотелът реши да ги приеме и той да им плаща.

Но държавата не може да поема повече разходи, всички еврофондове са празни, имаме големи дефицити по държавния бюджет, каза Димитров. От началото на войната, по данни на финансовото министерство, сме платили малко над 520 млн. общо, но те са по много пера. Ведомството, което аз ръководя, е платило 186 млн. лева, тази сума ще набъбне до 220 млн., като над 95 процента от нея е по еврофондове, които се изчерпаха, заяви още  служебният министър на туризма. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати