Новини Транспорт

Авиокомпания премахна 6 седалки, за да настани най-високата жена в света

  07.11.2022 13:20  
Авиокомпания премахна 6 седалки, за да настани най-високата жена в света

Най-високата жена в света летя със самолет за първи път, след като авиокомпанията премахна шест икономични места, за да я настани. Румейса Гелги, която е висока 230 см, беше обявена за най-високата жена в света от Световните рекорди на Гинес миналата година. Турските авиолинии адаптираха един от своите самолети, за да й позволят да пътува до Сан Франциско през септември, като премахнаха шест седалки и ги замениха със специална носилка, за да пътува по време на 13-часовия полет, съобщи MailOnline.

24-годишната Гелги никога досега не е можела да пътува със самолет, поради ръста си, причинен от състояние, наречено Синдром на Уивър, което причинява свръхрастеж на костите, наред с други неща. Дори като дете тя е била твърде голяма, за да се побере на седалките в самолета.

Поради състоянието си, тя обикновено използва инвалидна количка или проходилка, за да се придвижва. Гелги сподели поредица от снимки по време на пътуването и каза, че това е било едно „безупречно пътуване от началото до края“.

Това беше първият ми полет, но със сигурност няма да е последният. Отсега нататък ще летя до различни части на света с @turkishairlines. Благодаря от сърце на всеки един човек, участвал в моето пътуване", написа тя.

Гелги пътува до Калифорния, за да прекара известно време в развитие на кариерата си в разработването на софтуер и работа със Световните рекорди на Гинес.

Гелги спечели първия си световен рекорд на Гинес през 2014 г., когато беше призната за най-високата жива тийнейджърка в света, преди официално да стане най-високата жена в света през 2021 г.

Тя също така държи рекорда като жена с най-големи ръце, най-дълъг пръст и най-дълъг гръбнак в света.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати