Новини Транспорт

На кораба MV Narrative може да живеете и обикаляте света

   
На кораба MV Narrative може да живеете и обикаляте света

Ако обичате круизните кораби и нямате против да прекарате на борда им остатъка от дните си, препоръчваме ви да започнете да спестявате. Един луксозен мегакораб ще бъдe пуснат на вода през 2025 г. - той е дело на корабостроителната компания Storylines, която не е пестила средства и е заделила за строежа му 1,5 млрд. долара. Корабът е с дължина 230 метра и има 547 частни резиденции на борда. Всяка една от тях може да бъде купена, пише CNBC.

MV Narrative е „първият екологично устойчив частен кораб тип жилищен в света“ и това му придава особен чар и мисия.

Имотите, чиято площ варира от 72 до 600 кв. метра, се продават сега, но не са евтини. Струват между 1 милион и 8 милиона долара. На тази цена придобивате собственост за „целия живот на кораба“, който компанията оценява на приблизително 60 години.

Ако не сте готови да купувате, но не искате да пропуснете възможността, Storyline дава алтернативно решение - възможност вземете жилище на изплащане.

Според изпълнителния директор на Storylines Алистър Пунтън цените са високи, но привлекателността на кораба и възможността да пътувате в цял свят от комфорта на дома ги оправдават.

Storylines и хърватската корабостроителница Brodosplit в момента са във фаза на проектиране и изграждането на масивния кораб, който според компаниите ще бъде първият по рода си, задвижван с течен природен газ. Така ще бъдат намалени въглеродните емисии с около 25% в сравнение с едно традиционно захранване на дизел.



Колкото до самите жилища, те може да бъдат с една или четири спални. Повечето имат балкони, от които ще може да се наслаждавате на вълните и пристанищата, на които корабът акостира.

Хората, които живеят на MV Narrative, ще могат да правят обиколка на земното кълбо на всеки три години. Отплавайки от родното пристанище на кораба в Хърватия, той ще прекарва до пет дни в големите пристанища по света. Примерни маршрути на уебсайта Storylines представят спирки от Средиземно море до Австралия и Южна Америка. В допълнение към частните луксозни резиденции, корабът ще предлага 20 различни ресторанта и барове, поща, училище, библиотека, болница, банка, офис помещения и няколко басейна.

На разположение на борда ще имате още зала за боулинг, малка пивоварна, киносалон, фитнес площадка на открито за спортове с ракети, слънчева тераса за йога и писта за бягане.

Корабът може да се похвали и с „най-големия уелнес център в морето“, който включва спа, фитнес зала и клиника за модерни козметични процедури.

Темата за екологичността и опазването на природата засяга не само задвижването на MV Narrative. На борда му ще има система за преобразуване на отпадъците в енергия и фермерски пазар със система за нулеви отпадъци.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати