Транспорт

ITA Airways пуска нов директен полет до Токио Haneda- Рим

  08.11.2022 17:39  
ITA Airways пуска нов директен полет до Токио Haneda- Рим

За първи път time ITA Airways работи на Японския пазар със излитане от центъра на Токио.

Рим, 6ти Ноември 2022 –Първият полет на ITA Airways' от Токио Haneda to Рим Fiumicino излетя на 6ти Ноември 2022. Новият полет беше изпълнен от водещия самолет на компанията Airbus A350. 

На церемонията по прерязване на лентата присъстваха Емилияна Лимузани - Търговски директор на ITA Airways,Пиерфранческо Карино Вицепрезидент Международни продажбиITA Airways, Масимо Алегри регионален Мениджър Азия, Среден Изток и Африка ITA Airways, Ю Мурата Посланик на Международно летище Токио, Катсуджи Дои Президент на Международно Летище Токио. Новият маршрут ще има три седмични честоти, заминаващи в 13:35 ч. всяка сряда, петък и неделя от летище Ханеда в Токио, където е планирано да пристигне в Рим FCO в 20:30 ч. Обратният полет е планиран от Рим Фиумичино до Токио всеки вторник, четвъртък и събота от Рим Фиумичино до летище Токио Ханеда с пристигане в Токио Ханеда на следващия ден в 23:20 ч.

Това е първият път, когато ITA Airways работи на японския пазар и, което е по-важно, компанията е една от малкото авиокомпании, които изпълняват директен полет Рим Фиумичино - Токио Ханеда с пристигане в центъра на Токио.

Чрез този нов полет японските пътници ще могат да открият красотите на страната и уникалността на „Произведено в Италия“ и също така ще използват този полет като свързващ, за да започнат да изследват други италиански градове, благодарение на предлаганите 20 вътрешни връзки от ITA Airways.

Самолетите на ITA Airways предоставят възможността да пренесете италианския стил, изкуство и традиции в света. Когато се качат на борда, клиентите усещат комфорта, елегантността и простотата на новите интериори на флагманския превозвач, проектирани от гения на дизайнера Валтер Де Силва, откриват новите униформи, създадени чрез стилистичните съвети на Brunello Cucinelli и пътуват през ароматите и вкусовете на Италианско съвършенство, включително готвача със звезда Мишлен Джан Пиеро Вивалда, който е проектирал 4 характерни ястия за ITA Airways, предлагани на борда на нейната бизнес класа.

ITA Airways започва разширяването на мрежата си към азиатския пазар, потвърждавайки своя ангажимент за привличане на свързващи клиенти. Тази нова междуконтинентална връзка се присъединява към шестте вече оперирани от ITA Airways с директни полети до Ню Йорк, Лос Анджелис, Бостън, Маями, Буенос Айрес и Сао Пауло. Директни полети от Рим Фиумичино до Ню Делхи (Индия) и Мале (Малдивите) ще последват през декември.

Всички нови полети на ITA Airways могат да бъдат закупени на уебсайта или чрез кол центъра на компанията, туристическите агенции и билетните каси на летището.

За информация за пресата:Mail: [email protected]

ЗА ITA Airways

ITA Airways е компания, изцяло притежавана от италианското Министерство на икономиката и финансите за упражняване на бизнес в сектора на въздушния транспорт. ITA Airways имаза цел да създаде ефективен и иновативен въздушенпревозвач, който ще се превърне в отправна точка в предоставянето на Италия на качествена свързаност кактопо отношение на международни дестинации, като по тозиначин стимулира туризма и външната търговия, така и в рамките на страната, като се възползва и от влак-въздухинтегрирана мобилност. ITA Airways ще постави най-добротообслужване на клиентите в центъра на своята стратегия(чрез силна дигитализация на процесите, които осигуряватнай-доброто в класа изживяване и персонализирани услуги), съчетано с устойчивост, в околната среда (нови екологични и технологично напреднали самолети, използване на устойчивигорива), социални (равенство и приобщаване за неутрална поотношение на пола компания) и управленски аспекти(интегриране на устойчивостта във вътрешните стратегиии процеси). ITA Airways е член на алианса SkyTeam от октомври2021.