Новини Турагенции

Ulpia tours показва ретро пътуванията с влак у нас в Лондон

   
Ulpia tours показва ретро пътуванията с влак у нас в Лондон

Българският туроператор Ulpia tours показва ретро пътуванията с влак у нас по време международното туристическо изложение WTM в Лондон, което завършва днес. "Този вид туризъм е изключително популярен сред британците. Те търсят преживявания със старите влакове и парни локомотиви", заяви пред TravelNews Таня Тодорова, продуктов мениджър в компанията. Те ги водят по маршрута в Родопите - Димитровград и Подкова, който е много живописен и красив. Също така и по теснолинийката между Септември и Добринище. Тодорова обясни, че по тези пътувания преди пандемията са посрещали и много германски туристи. "През тази година те обаче не се завърнаха заради войната в Украйна", подчерта тя.
Ulpia tours прави още културен, аграрен и природен туризъм, по които представя програми в Лондон. Туроператорът посреща земеделци от цял свят, за да видят какво правят техните колеги в България. Те посещават ферми и предприятия от хранителната индустрия. "Земеделците обикалят по цял свят, защото искат да видят местните производства и традиции. Този туризъм е специализиран и става все по-популярен", коментира Таня Тодорова. Най-много агротуристи посрещат от Германия, Франция, скандинавските и балтийските страни. Интерес се забелязва още и от Австралия.
За природния туризъм идват туристи, които да наблюдават птици и редки животни. Отделно до България пътуват много биолози и лесничеи.
В областта на културния туризъм предлагат обиколни турове на страната, в които са включени много манастири и църкви.
 
Мирослав Иванов, Лондон


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати