Новини Събития

Спа и балнео център Борсек отваря врати на 15 декември в Румъния

   
Спа и балнео център Борсек отваря врати на 15 декември в Румъния

Центърът има СПА зона и лечебна база на площ от 2900 кв.м, с капацитет от 1000 души на ден през летния сезон и 700 души през зимния.

СПА и балнео центърът в Борсек, окръг Харгита в Централна Румъния, ще бъде официално открит на 15 декември, почти 12 години след началото на неговото изграждане, и ще предлага уникални лечебни изживявания, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на съобщения на местните и окръжните власти.

"Не можем да говорим за възобновяване на туризма, без да подновим балнеолечението. Затова решихме, че ще бъдем община, която ще инвестира в туризма. Изградихме ски писта, лятна писта за бобслей и други съоръжения и успяхме да създадем един от най-красивите центрове за уелнес и лечение в страната", заяви кметът на курорта Мик Йозеф.

Центърът има СПА зона и лечебна база на площ от 2900 кв.м, с капацитет от 1000 души на ден през летния сезон и 700 души през зимния. СПА зоната разполага с вътрешен и външен басейн, финландска сауна, инфрасауна и парна сауна, а в балнео зоната ще има различни възможности за лечение, като кални процедури, масажи и терапия с топла и студена минерална вода. Уникалното преживяване включва терапии с алпийски растения и билки, в пълна хармония със заобикалящата природа.

Общата инвестиция е приблизително 9 милиона евро, отбелязва агенция Аджерпрес.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати