Новини Хотели

Над 90 хил. помещения са резервирани в Катар, има още 25 хил. свободни

   
Над 90 хил. помещения са резервирани в Катар, има още 25 хил. свободни

Привърженици на футбола са резервирали над 90 хиляди стаи, апартаменти, вили и други помещения за най-натоварените дни по време на световното първенство в Катар, съобщават организаторите и добавят, че още 25 хиляди места за спане са все още свободни.

"Пазарът продължава да бъде отворен за широката общественост и привържениците имат време да планират и резервират", заяви Омар Ал-Джабер от организационния комитет във видео, записано под огромна тента. Тя ще служи като една от седемте зали за хранене във фенско селище край столицата Доха.

Катар предлага нощувки по 200 долара в една от шестте хиляди чисто нови спални кабини, подредени в съседство на дълги редове. Край тях има изграден временен супермаркет, големи екрани на отрито и изкуствено затревяване. След турнира Катар ще дари спалните кабини на "бедни страни", добавя Ал-Джабер. 

Катар очаква близо 1.2 милиона посетители по време на световното първенство, а пикът на туризма ще бъде между 24 ноември и 28 ноември, когато играят всички отбори. Ал-Джабер казва още, че средната продължителност на посещенията ще бъде седем нощувки. 

Организаторите предлагат и повече от 500 полета на къси разстояния на ден, за да държат привържениците на футбола в селищата, в които са резервирали спане. 

Най-големият хотелски оператор в Европа, Accor, се грижи за поддръжката на почти всички спални помещения. Сред тях има и 5 хиляди, разположени в три круизни кораба, които ще пуснат котва в пристанището на Доха. Други хиляда тенти ще бъдат ситуирани в малък остров северно от Доха.

В случай на природни бедствия като пясъчни бури, които могат да направят тентите ненадеждни за спане, организаторите ще предложат "резервни стаи в различни региони". 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати