Събития

Младото Божоле идва на 17 ноември 2022 г. в София

   
Младото Божоле идва на 17 ноември 2022 г. в София

Френско-българска търговска и индустриална камара организира посрещане на „Младото Божоле“ в София на 17ти ноември 2022 г. По стара френска традиция, всяка година в третия четвъртък на месец ноември се посреща първото младо вино „Божоле“. От вече близо 20 години тази традиция се спазва и в България. Основна заслуга за провеждането на празника на „Младото Божоле“ в нашата страна през последните години има и Френско-българска търговска и индустриална камара, която всяка година събира предприемаческия и политическия елит на страната на прием в чест на „Божоле Нуво“. 

Тази година Камарата ще посрещне гостите на 17 ноември в зала 3 на НДК от 19:30 часа. Церемонията се провежда под патронажа на Н.Пр г-н Жоел Мейер, посланик на Франция в България. Тази година партньори на посрещането на „Младото Божоле“ са : Обединена Българска Банка, Идънред България, Спиди, Лакталис, Джапан Табако Интернешънъл, Ер Ликид, Рено Нисан България, София Франс Ауто, Атрадиус, Лагардер Травел Ритейл, Суфле Агро, Инграм Микро, Наос България, Актемиум Беа Балкан, Юропкар България, Льосафр България.

“Денят на Божолето” традиционно се празнува в цял свят и тържественото представяне започва с фразата Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде !”). Този ритуал се спазва и в България, където всяка година в третият четвъртък от месец ноември започва консумацията на младото френско вино. Едва след това, според Закона за виното във Франция, може да стартира продажбата му на световния пазар. 

 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати