Анализи Турагенции

Наистина ли Турция предлага най-доброто съотношение цена - качество?

   
Наистина ли Турция предлага най-доброто съотношение цена - качество?
Nirvana Mediterranean Excellence
  Йоана Шомова

През 2022 пътуванията в Турция се превърнаха в голям хит сред българите. Все повече хора предпочетоха Кушадасъ и Анталия за морски почивки, както и Кападокия и Истанбул за културно опознавателни екскурзии. Този бум към туристическия пакет на съседите беше породен от две неща – ниската цена, дори в сравнение с родните курорти, и отличното обслужване. Комбинацията с факта, че повечето комплекси са на няколко часа път с кола от България, си заслужава да бъде отбелязана Турция като една от любимите ни дестинации.

Туроператорът Belprego Travel специализира в турския пазар вече над 10 години и отчита огромен ръст в интереса. „Тази година за нас беше най-силната досега. Всяка седмица изпращахме пълни групи в Турция и запитванията не спираха до края на октомври. Включително отсега организираме ранно записване за лято 2023 г. Турция е много предпочитана и тенденцията показва, че това ще остане така и занапред“, споделя пред TravelNews Радослава Белеганска, управител на туристическата агенция. 

Анталия със сигурност е сред най-добрите 

морски дестинации, не само в Турция, но и в глобален план. Именно това е един от най-силните пазари за Belprego Travel. Интересното за района е, че наистина има по нещо за всеки – пясъчните плажове и семейните хотели на Белек са идеални за двойки с деца, старият град и атрактивният център на Сиде се препоръчват на онези, които обичат да се потапят в местната история и култура, а планините и каменистите плажове в Кемер са перфектни за активности на открито. Това разнообразие прави Анталия космополитна и много интересна за всеки тип турист. 

„Друг голям плюс е, че в Анталия има огромно разнообразие от хотели. Има изключително луксозни комплекси, които сами по себе си са произведение на изкуството. Също така има и много бюджетни хотели, които залагат повече на приятна атмосфера, хубав плаж и вкусна храна, отколкото на лукс. И двата варианта бяха силно предпочитани от българите през 2022 г. и очакваме същото и догодина“, допълва Белеганска. 

Някои от най-впечатляващите хотели се намират именно в Анталия. Кои са тези, които се отличиха с качество, атракции и обслужване според TravelNews, и които посетихме и видяхме на място?

Kirman Belazur

Ultra All Inclusive концепцията на хотела е развита на отлично ниво. Гостите могат да се насладят на спиращи дъха гледки, басейни, спа, аквапарк и много други атракции, заобиколени от невероятен интериор, който създава чувство за лукс и спокойствие. Хотелът е от семеен тип и е особено подходящ за малки деца. Освен специализирана анимация и детски кът, хотелът разполага с детски басейни, а морето е плитко и също подходящо. На територията му има турски, мексикански и средиземноморски ала карт ресторант, както и един рибен на плажа. Освен това основният ресторант разполага с богат бюфет с интернационални ястия. Интересното е, че всеки, който има хранителна непоносимост, може да се обърне към персонала и да се възползва от услугите на личен готвач. Също така има и детска кухня, която включва дори адаптирано мляко и пюрета за най-малките. Цените започват от 961 лв. и достигат до 1754 лв. през силния сезон за 7 нощувки и транспорт на човек. 

Granada Luxury Belek

Това е един от най-любимите хотели на туристи от всякакви националности и не е случайно. С уникални общи пространства, тераси и басейни, Granada Luxury е един от най-впечатляващите комплекси. Хотелът работи целогодишно, с различни концепции за летния и зимния сезон, но разнообразието от услуги и високото качество се запазват. Откритите басейни на хотела са отопляеми през зимата и гостите могат да се насладят на летните забавления край басейна и през зимата. Особено впечатляващо е обслужването на ролери – поради голямата площ на хотела, персоналът се придвижва на ролери. По този начин гарантира бързото обслужване, а честно казано – това е много атрактивно за гостите и се забавляват с този тип сервиране.

Хотелът има най-големият басейн в Средиземноморието и с това привлича много туристи. Разполага още и с аквапарк, увеселителен парк с виенско колело и атракции, както и с амфитеатър, където има ежедневна анимация за малки и големи. С толкова много басейни плажът остава на заден план, но за тези, които го предпочитат, се организира трансфер. Храната също е от най-високо ниво – Granada Luxury Belek има 3 снек ресторанта, главен ресторант с интернационална кухня и 24-часово обслужване на някои от баровете, където са включени вносни алкохолни напитки. Летният сезон започва на 1 април и продължава до 31 октомври, като цените в този период за 2023 г. са от 1277 лв. на човек за седмица. 

Ella Excellence resort 

Петзвездният хотел изпъква с високо качество, разкошна гледка към морето и безупречно чист плаж. Хотелът е особено подходящ за малки деца, тъй като една от най-големите атракции е детският кът. Той се простира на 5 дка и разполага със занималня, спалня, детски стол, стаи за игра, образователни забавления и много други. Мини клубът има и външна част, която е оборудвана с въжен парк и десетки катерушки и пързалки. Ella Excellence Resort поставя и иновации в детската анимация с единствена по рода си в Турция стая с интерактивни стени, на които децата могат да развиват моторните си умения, докато се забавляват. 

С толкова много атракции децата няма да искат да напуснат комплекса, което дава свобода на родителите да се потопят в уникалната площ на хотела. Богатата растителност създава усещане за екзотика и спокойствия, а близкият пясъчен плаж е просто перфектен. Под сянката на палмите и с коктейл в ръка всеки може да си подари релакс и спокойствие в Ella Excellence Resort на цена от 1510 лв. на човек за 7 нощувки. 

Cullinan Golf Resort Belek

Това е чисто нов хотел, който впечатлява с отличителния си интериорен стил. Дизайнът се съсредоточава върху минимализма и бохо шик движенията, правейки цялостната обстановка изключително релаксираща и приятна. Гледката от единия до другия край е абсолютно изумителна. Богатата природа небрежно се слива с близкото голф игрище и създава усещане за безкрайна зеленина, което влияе страхотно на гостите на хотела.  

Това е едно от малкото места на света, където може да се намери тази комбинация от голф игрище, мега аквапарк, река, бряг, пясъчни дюни, борове и палми. Мястото се усеща съвременно и класно едновременно, като за това до голяма степен допринася професионалният персонал. Във всяко кафене и ресторант на хотела се създава 5-звезден комфорт и автентичност, достойни за Мишлен звезди. Цените за това невероятно място започват от 2165 лв. на човек за 7 нощувки и автобусен транспорт. 

Titanic Mardan Palace

Ако хотел може да се определи като произведение на изкуство, то това би бил този хотел. Titanic Mardan palace впечатлява още с входната си фасада, която е позлатена и проблясва примамливо на фона на морето. Още с влизането в лобито усещането за класически лукс се носи във въздуха. Интериорът напомня този от кораба Титаник и аристократичната нотка се предава във всяка една услуга на комплекса. 

От стаите, през баровете, та чак до класическия плейтинг в ресторанта – всичко е изпипано до най-малкия детайл, така че всеки гост да се почувства като знаменитост на стария Холивуд. Пищните кристални полилеи, меките кресла и дебнещата от всеки ъгъл възможност за красиви снимки са достатъчна причина да посетите хотела следващото лято. 

Susesi Luxury Resort

Susesi е единственият хотел в Анталия, който носи традиционно турско име. То означава „звукът на водата“, който съпровожда деликатно гостите из всички части на комплекса. Освен множеството басейни и близкия бряг, звукът на водата идва и от трите големи фонтана, които преминават през цялата основна сграда. По този начин във всяка стая се чува успокояващият ропот на водата. Релаксът и спокойствието, които обвиват Susesi, са наистина несравними. 

Със своите 40 кв. метрови стандартни стаи, хотелът наистина предоставя луксозно и отпускащо преживяване. В допълнение с изчистения модерен дизайн, висококачественото обслужване на персонала и вкусната храна, това със сигурност е хотел, който трябва да бъде преживян. Това е напълно възможно с начална цена от 1548 лв. на човек за седмица с включен автобусен транспорт от България. 

Nirvana Mediterranean Excellence

Ако изберете един хотел в Кемер, нека той да е Nirvana Mediterranean. Кемер е по-малко известен курорт в Анталия, но именно това привлича голяма част от туристите. Заобиколен от планини и море, градът е с най-красивите гледки. Огромно негово предимство е, че през юли и август запазва малко по-ниски температури заради близките върхове. Важното за този район е, че всичките плажове са каменисти и са нужни специални акваобувки. 

Хотелът е същинска нирвана – джунгла насред града. Красивата зеленина в комбинация с вили в малдивски стил създават усещане за екзотика, само на няколко часа път от дома. Кристално сините води и красивата обстановка са само част от причините, поради които трябва да посетите хотела. На територията му се намират основен ресторант, 7 вида а - ла - карт ресторанти (с предварителна резервация), 16 бара, 14 басейна, аквапарк с 11 водни пързалки, магазини, амфитеатър и дискотека. 

С толкова много възможности за забавление Nirvana Mediterranean оживява като малък град. Заради географското разположение много хора мислят, че Кемер не е подходящ за семейства с деца, но от хотела ни убедиха, че повечето семейства така или иначе се възползват повече от детските басейни, отколкото от плажа. Освен това комплексът предлага много услуги за деца като площадки, мини клуб, детски пързалки и специализирана анимация. Започвайки от 1529 лв. на човек всеки може да си подари седмица пълен релакас сред прекрасната флора и фауна на хотела. 

Delphin Palace & Delphin Be Grand

Веригата Delphin е една от най-обичаните в Турция. С отличното си обслужване, вкусна храна и съвременен интериор, хотелите са запазили много редовни посетители. Характерното за тях е, че имат много впечатляващ екстериор – със своите куполи и мозайки, напомнят много на джамия или стар османски дворец. Това усещане се пренася и в стаите за настаняване, които умело съчетават класическия аристократичен лукс със съвременните удобства. 

Хотелите Delphin са по-стари, но базата е изключително добре запазена, като поддържат качество на много високо ниво. Заради това, те попадат в преходната категория между висок и среден клас хотели. Цените започват от около 1200 лв. на човек за 7 нощувки с организиран автобусен транспорт от България в зависимост от това на кой хотел от веригата се спрат гостите. Това е един наистина добър вариант, който съчетава уникална атмосфера с изгодна цена. 

Някои туристи предпочитат по-непретенциозни хотели, които Belprego Travel също предлага. Може да се възползвате от всички оферти чрез запитване на сайта на туроператора или по телефона. Консултантите ще ви помогнат да изберете идеалния хотел за вашата почивка. Възползвайте се от ранните записвания до 30 ноември 2022!

Йоана Шомова, Анталия



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати