Новини Турагенции

Нова година в Сицилия е най-новото предложение

   
Нова година в Сицилия е най-новото предложение

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и несъмнено е сред най-интересните кътчета в Европа. Дестинацията е популярна, тъй като е била дом на много различни култури. Сицилия е била под управлението както на гърци и римляни, така и на финикийци, византийци, араби, испанци и французи. Богатата история и разнообразните култури, обитавали италианския остров, са предпоставка за многообразието, което предлага.  

Мнозина избират Сицилия, за да разгледат останките от миналите цивилизации. Гърците са оставили забележителна архитектура и изкуство след себе си, византийците са украсили с типичните мозайки, а в много от сградите се вижда и арабското влияние. Островът е един неописуем микс от различни култури, които се съчетават по възможно най-красивия начин. Но с красивите плажове и средиземноморската кухня, мястото наистина е магнит за туристи. Статистиката сочи, че културният и морският туризъм са силно развити във всички части на региона. 

Столицата на острова – Палермо, е задължителна спирка от всяко италианско приключение. Мястото целогодишно се радва на чужденци и интересът към него е абсолютно оправдан. Освен спираща дъха гледка към морето, градът предлага и разнообразна архитектура, интересни забележителности и страхотна кухня.  

Традиционно лятото е по-силен сезон за средиземноморските острови. Но поради големия интерес от страна на българите, туристическата агенция “Екватор” организира празненство в Сицилия и по случай новогодишните празници. Програмата е планувана за периода 29 декември 2022 - 2 януари 2023 г. За 5-те дни на острова може да се запознаете с местните нрави и обичаи и да се насладите на топло слънце и хубави моменти.  

Цените започват от 1228 лв. на човек 

и включват самолетен билет София – Палермо – София с директен чартърен полет на European Air Charter, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 1 малък ръчен багаж до 6 кг, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 4 нощувки със закуски в хотел по избор на клиента. „Екватор“ предлага избор между 3 от най-хубавите хотели в столицата. Въпреки, че сред опциите има и 3-звезден, то той е много висок клас и е на удобна локация.  

За да се чувстват наистина комфортно туристите, с тях за целия престой ще бъде на разположение и представител на агенцията с български език. Друг голям плюс на програмата е, че в цената са включени 2 застраховки - медицинска за 10 000 евро с покритие на COVID – 19 и застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID – 19, както и Пакет за максимална сигурност с „Евроинс“. 

За хората, желаещи да опознаят по-добре Сицилия, „Екватор“ предлага и богата палитра от допълнителни екскурзии като познавателна обиколка на Палермо, целодневна екскурзия до Етна и Таормина и посещение на Ериче и Марсала. Всичко това със сигурност ще допринесе за едно незабравимо посрещане на Нова година на един от най-магнетичните острови по Средиземноморието.  

Най-интересна за туристите  

определено е екскурзията до вулкана. Етна привлича хиляди посетители всяка година. Това е най-високият действащ вулкан в Европа и е живописен фон на много италиански градове. Етна се намира в сърцето на Сицилия и няма как да бъде пропуснат. Най-близкият град – Катания, се намира в подножието на вулкана и е вторият по големина град. Той няма толкова много исторически паметници, но впечатлява с уникална атмосфера и страхотна улична култура. Няма друго подобно съчетание на поп култура и традиционен италиански стил, което прави Катания уникална и идеална за разпускане. За тези, които предпочитат такъв тип обстановка, „Екватор“ организира новогодишна програма и там!  

Условията за Нова година в Катания са същите, с разликата, че пакетната цена за там се равнява на 1263 лв. на човек. От там туристите могат също да се възползват от екскурзията   

до Таормина, която е силно предпочитана. Това е градче съвсем близо до Катания, което пленява с автентичния си стил и невероятно запазени паметници. Древният амфитеатър в него разкрива гледка към морето и към вулкана Етна, което създава много внушително впечатление. Живописното градче е перфектно, за да се потопите в традиционния италиански дух. Също така има възможности за посещение на Палермо и Монреале, както и на Сиракуза и Ното.  

В рамките на 5 дни българите ще видят и преживеят Сицилия, както никога досега. Дестинацията е подходяща както за дългогодишните любители на Италия, така и за напълно “начинаещи” пътешественици. Сицилия съчетава всичко хубаво от италианската култура с богатството, оставено от гърците, византийците и арабите. Островът наистина предлага изключително разнообразни гледки и преживявания! 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати