Събития

Бургас ще посрещне Зимни дни на Африка

  12.11.2022 14:29  
Бургас ще посрещне Зимни дни на Африка

"Зимни дни на Африка" ще се проведат този уикенд в Бургас. В тях ще има африкански танци и арт базар. Събитието се организира от Сдружение ТАНЦ БГ, предава БНР. В атмосферата на Африка участниците ще бъдат пренесени от Яма и Фату от Сенегал, които пристигат в Бургас за да представят танцовото изкуство на техния континент. 

"Те гостуваха в града ни и през  2018 и 2019 година, в първите издания на фестивала Дни на Африка. Двете дами са пазители на местната традиционна култура, те са от малко селце на 100 км от Дакар. В уроците може да се включи всеки, който желае срещу минимална такса, а целта е присъстващите да се забавляват и да усетят духа на Африка, в неговата автентичност и красота на музика и танц", каза Петя Стойкова инициатор и организатор на  събитието. 

Уроците ще бъдат събота и неделя от 17.30 ч. в Младежкия културен център. Там ще се проведе и арт базар с африкански предмети.

Яма и Фату гостуват в морския град в рамките на артистична колаборация с Танцова компания ДЮН и като част от инициативата Дни на Африка в Бургас.

„Зимни дни на Африка“ се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” и Министерство на Културата.