Новини Транспорт

Европа продължава да насърчава използването на влакове

  13.11.2022 14:01  
Европа продължава да насърчава използването на влакове

Ако жадувате за приключения на Стария континент, тази новина ще ви хареса много. Правителствата на Франция и Германия анонсираха план за осигуряване на супер евтини билети за ж.п. транспорт за младежите, пише Time Out.

Сега е точното време да изследвате Европа с влак! Нощните влакове и мега евтините високороскоростни ж.п. маршрути очакват своите пътници след десетилетия неглижиране заради по-предпочитаните транспортни средства - самолети, коли и др. Ако сте млад човек, железопътният транспорт в Европа ще стане още по-добро решение за вас.

Младите хора, пътуващи между Германия и Франция, скоро ще имат право на супер евтини билети за влак. Инициативата, която обединява усилията на германското и френското правителство, цели да стимулира използването на ж.п. транспорта и намаляването на въглеродните емисии. Точни детайли за цените и възрастта на пътниците, които може да се възползват от намалението, ще бъдат оповестени през януари 2023 г.

Това не е единствената добра новина за желаещите да пътуват от догодина. Германия наскоро обяви, че ще въведе месечна транспортна карта от €49. Тя ще покрива почти всички влакове, трамваи и автобуси в страната.

Страхотно, нали? Имате достатъчно време, за да планирате следващото си пътешествие в Европа. Разтворете картите и помечтайте!