Новини Транспорт

Европа продължава да насърчава използването на влакове

   
Европа продължава да насърчава използването на влакове

Ако жадувате за приключения на Стария континент, тази новина ще ви хареса много. Правителствата на Франция и Германия анонсираха план за осигуряване на супер евтини билети за ж.п. транспорт за младежите, пише Time Out.

Сега е точното време да изследвате Европа с влак! Нощните влакове и мега евтините високороскоростни ж.п. маршрути очакват своите пътници след десетилетия неглижиране заради по-предпочитаните транспортни средства - самолети, коли и др. Ако сте млад човек, железопътният транспорт в Европа ще стане още по-добро решение за вас.

Младите хора, пътуващи между Германия и Франция, скоро ще имат право на супер евтини билети за влак. Инициативата, която обединява усилията на германското и френското правителство, цели да стимулира използването на ж.п. транспорта и намаляването на въглеродните емисии. Точни детайли за цените и възрастта на пътниците, които може да се възползват от намалението, ще бъдат оповестени през януари 2023 г.

Това не е единствената добра новина за желаещите да пътуват от догодина. Германия наскоро обяви, че ще въведе месечна транспортна карта от €49. Тя ще покрива почти всички влакове, трамваи и автобуси в страната.

Страхотно, нали? Имате достатъчно време, за да планирате следващото си пътешествие в Европа. Разтворете картите и помечтайте!



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати