Новини Турагенции

Планет травел пусна втори чартър до Лапландия за Нова година

   
Планет травел пусна втори чартър до Лапландия за Нова година

Ако търсите наистина вълшебно новогодишно преживяване, няма къде да прекарате празниците по-добре от Лапландия. Тази зимна страна на чудесата е дом на самия Дядо Коледа, а неговото празнично село е идеалното място да се насладите на всички традиции на сезона. В Лапландия има много възможности за забавление - от разходки с шейни и снегомобили до сафари с елени и шейни с хъски. И, разбира се, никое посещение не би било пълно без среща със самия Дядо Коледа. Така че, ако търсите празнично бягство тази Нова година, не забравяйте да добавите Лапландия в списъка си. Няма да съжалявате! Селото на Дядо Коледа е вълшебно място, където можете да се срещнете със самия него, да видите елените му и дори да се повозите на шейна. Предлагат се и много празнични храни и напитки, както и традиционни финландски дейности като риболов на лед и каране на кънки. 

Екскурзиите от България до зимното царство се организират само от един туроператор – „Планет травъл център”. Управителят на компанията Дарина Стефанова, споделя: „Лапландия е ексклузивно преживяване. Тъй като има много малко места за настаняване е нужно да се направят записвания от рано. Компанията пусна втори полет след като един самолет вече е пълен за Нова година.

Цените започват от 1890 евро на човек и включват самолетни билети София – Рованиеми – София с директен чартърен полет, летищни такси по всички полети, ръчен багаж до 6 кг и с размери 55/40/20 см и 20 кг чекиран багаж на човек, трансфери летище-хотел-летище и 5 нощувки в избрания хотел в Рованиеми на съответната база изхранване. В зависимост от избрания хотел в цената е включена и новогодишна вечеря. Пътуването е от 28 декември 2022 г. до 2 януари 2023 г.

„От години организираме програми до Лапландия и работим с мрежа от изключително добри хотели. Предлагаме както по-бюджетни тризвездни хотели, така и луксозни петзвездни комплекси с персонална панорамна гледка“, изтъкна Стефанова. 

Най-вълнуваща, за малки и големи, несъмнено е срещата с белобрадия старец. Екскурзия до селцето на Дядо Коледа и Санта парк е включена в програмата и българите ще могат да се запознаят със същинската коледна магия. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до пощата на Дядо Коледа, където да споделят желанията си за следващата година, както и до личния му офис. За най-смелите пък е предвидено героично прекосяване на Северния полярен кръг.

За тези, които обичат по-интензивните програми, „Планет травъл център“ са подготвили много допълнителни екскурзии. Троловете са традиционни за скандинавската митология и са заобиколени от хиляди митове и легенди. Посетителите на Лапландия могат да се потопят в същинска приказка с екскурзията „На гости на троловете“, която ще ги отведе в омагьосана гора и ще ги запознае с причудливите ѝ обитатели.

Лапландия има еленска популация от около 200 хил. Това прави елените с около 20 хил. повече от хората. При тази статистика няма как да сте в страната и да не посетите местна ферма. Организираното от „Планет травъл център“ посещение включва не само наблюдаване на животните в естествения им хабитат, но и возене в шейна с еленски впряг. Със сигурност неповторимо преживяване! За още по-екстремните се предлага и подобно преживяване с впряг от хъскита.

През декември Северното сияние е изключително често явление на тази географска ширина. За най-големите ентусиасти „Планет травъл център” организира „търсене на Северното сияние“, където туристите ще проследят светлинното явление и ще го видят в най-впечатляващата му форма.  По време на всички тези развлечения българите ще бъдат придружени както от представител на фирмата, така и от гид с руски и английски език.

Истинска атракция е ледено плуване под Северното сияние. Потопете се във водите на ледено езеро под красотата на Северното сияние. Плуването е абсолютно безопасно с висококачествени непромокаеми спасителни костюми, които покриват цялото тяло и запазват Вас и Вашите дрехи напълно сухи. Тези специални костюми не позволяват да усетите студ дори при температура на водата около 0 градуса. В случай, че време е ясно и подходящо може да се види и Северното сияние. Продължителност - 3 ч. Заминаването е в 18:30 ч. Цената включва: костюм, трансфери, топли напитки, гид на Английски език. Минималната височина на човек за плуването е 120 см.

За всички гости е предвидено новогодишно парти в кралство от сняг и лед - Уникална Новогодишна програма с музика и танци на открито, заря, светлинно шоу и посещение на най-големия леден хотел в Рованиеми. Ще има и забавления за деца, мини-снегомобили, шаман, който ще погледне в бъдещето и други аниматори. Пакетната цена включва една напитка на човек при посрещане. В ледения бар може да си закупите допълнително напитки.

Българските туристи могат да избират още посещение на ферма за хъскита, круиз с ледоразбивач до Швеция и разглеждане на арктическия зоопарк Рануа.

„Интересът към Лапландия става все по-голям и по-голям с всяка изминала година. Наистина предлагаме едно бутиково преживяване, характерно само за „Планет травъл център”, заключи Дарина Стефанова. Ако търсите незабравимо изживяване, не мислете за друго освен Лапландия. От зашеметяващите зимни пейзажи до елфите и северните елени, това е вълшебно място, което ще направи празничния ви сезон незабравим!

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати