Събития

Средновековният замък на актьора Джеръми Айрънс

   
Средновековният замък на актьора Джеръми Айрънс

Актьорът Джеръми Айрънс е любим на много поколения кинофенове. Той е разпознаваем сред малки и големи -  от озвучаването на Скар в „ Цар Лъв“ до верния помощник на Батман в „Лигата на справедливостта“. Днес Айрънс е едно от най-видимите лица в киното през последните десетилетия. Неслучайно е един от малкото, получили така наречената “Тройна корона”: наградите “Оскар”, “Еми” и “Тони”, пише 20 minutos.

Освен изключителна кариера в киното, Айрънс притежава средновековен замък в Ирландия, в който обича да прекарва свободното си време. Имотът е не просто придобивка, а разкрива отношението на актьора към историята и архитектурата. Той купува замъка Килко в графство Корк през 1998 г. Днес може да се насладите на предишния блясък му - възстановен с много средства и вкус.

Замъкът Килко се намира на малък остров в залива Роарингуотър , югоизточно от село Балидехоб в графство Корк. Построен е около 1450 г. от клана на Дермод Маккарти. Килко е един от последните устояли укрепления в Ирландия по време на Елизабетинската епоха. След XVII в. крепостта е изоставена. По-късно, цялата в руини, попада в ръцете на британския актьор.

Проектът за реставрация на замъка Килко отнема около 6 години и струва около един милион паунда.

Благодарение на доброто състояние на замъка, въпреки че е бил изоставен десетилетия наред, резултатът е грандиозна архитектурна творба, която доминира над целия остров.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати