Новини Турагенции

Лисабон предлага изключителни пейзажи

  15.11.2022 17:46  
Лисабон предлага изключителни пейзажи

Лисабон предлага изключителни пейзажи, уникална и специфична за този регион архитектура, автентична кухня с пресни морски дарове, вкусни местни напитки и фантастична атмосфера. Благодарение на местоположението си, често е наричан град на хълмовете. От върха на всеки един от тях можеш да се любуваш на невероятна гледка към целия град. Задължително е да посетите един от най-старите квартали – Алфама, с неговите стръмни, тесни, криволичещи улички. 
Ако обичаш да се разхождаш из улиците и да попиваш от местните аромати, звуци и традиции, Лисабон е идеалното място. Градът е подходящ както за дълги, така и за кратки разходки! 
В старите квартали като Baixa обикновено живеят хора от почти всички части на света. И до днес мястото е известно със своята различна и уникална архитектура, очарователни тесни улички и автентична атмосфера, напомняща на малките градчета и селца. Можеш да го усетиш особено по улиците на Pombaline или на известния площад Praça do Comércio, или когато се разхождаш край река Тежу.
 
Мирослав Иванов, Лисабон