Новини Турагенции

Лисабон предлага изключителни пейзажи

   
Лисабон предлага изключителни пейзажи

Лисабон предлага изключителни пейзажи, уникална и специфична за този регион архитектура, автентична кухня с пресни морски дарове, вкусни местни напитки и фантастична атмосфера. Благодарение на местоположението си, често е наричан град на хълмовете. От върха на всеки един от тях можеш да се любуваш на невероятна гледка към целия град. Задължително е да посетите един от най-старите квартали – Алфама, с неговите стръмни, тесни, криволичещи улички. 
Ако обичаш да се разхождаш из улиците и да попиваш от местните аромати, звуци и традиции, Лисабон е идеалното място. Градът е подходящ както за дълги, така и за кратки разходки! 
В старите квартали като Baixa обикновено живеят хора от почти всички части на света. И до днес мястото е известно със своята различна и уникална архитектура, очарователни тесни улички и автентична атмосфера, напомняща на малките градчета и селца. Можеш да го усетиш особено по улиците на Pombaline или на известния площад Praça do Comércio, или когато се разхождаш край река Тежу.
 
Мирослав Иванов, Лисабон


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати