Новини Събития

Вижте всички туристически събития във Великобритания през 2023 г.

   
Вижте всички туристически събития във Великобритания през 2023 г.

2023 г. се очертава да бъде вълнуваща за Великобритания. Коронацията на крал Чарлз III поставя ново начало за Англия, Уелс и Шотландия след няколко бурни години.

"Имаме не само коронацията, но и Евровизия", казва Патриша Йейтс, главен изпълнителен директор на Visit Britain. В рамките на една седмица преминаваме от сериозността, помпозността и пищността на коронацията към музиката и шоуто на Евровизия. Каква прекрасна възможност да разкажем историята на Великобритания."

Коронацията на Чарлз III ще се състои в събота, 6 май, в Уестминстърското абатство в Лондон, а Евровизия ще се проведе следващата събота, 13 май, в Ливърпул. Това предлага на туристите отлична възможност да посетят някои от регионите извън Лондон.

Снимка: Getty Images

"Повече от половината от чуждестранните ни посетители не излизат извън Лондон. Така че да привлечем всеки извън Лондон е победа", казва Патриша Йейтс пред Euronews.

От Visit Britain искат да насърчат туристите да опознаят и останалата част на Великобритания, за да бъде предотвратен прекомерния туризъм. "Стремим се да популяризираме местата, които не са сред най-горещите точки, така че да не се стига до пренаселеност, и се стремим да удължим туристическия сезон."

Музикалната история на Великобритания оживява

Снимка: iStock by Getty Images

Евровизия е само повод да преоткриете музикалната история на Острова. Въпреки че британският участник Сам Райдър се класира на второ място, Обединеното кралство е домакин на Евровизия вместо победителите от Украйна. Заради руската инвазия страната няма как да организира провеждането на конкурса. Шоуто ще се състои в Ливърпул, родното място на "Бийтълс" и могъщия футболен клуб "Ливърпул", и ще бъде огромно събитие за града, който се развива все по-успешно. За да разберете повече за музикалната история на града, не пропускайте двата музея посветени на Бийтълс. Със сигурност по-вълнуващо преживяване от конкурса. Ако искате да научите още за богатата музикална история на Великобритания, можете да разгледате някои от другите музикални музеи в страната, включително Музикалния музей в Ковънтри и Националния център по гайда в Глазгоу.

За честта на короната

Платиненият юбилей на кралицата стана повод да бъдат попълнени с нови експонати музеите и някои от местата, които са имали връзка с Елизабет Втора. Вече се подготвят множество изложби. Дворецът Холируд в Шотландия, Сандрингам в Норфолк и замъка Уиндзор са отворени за обществеността и ще посветят специални изложби.

Снимка: iStock by Getty Images

Ако през 2023 г. посетите Сандрингам, кралското имение, в което кралицата е прекарвала голяма част от времето си, не забравяйте да се запишете за Land Rover Safari Tour, за да можете да разгледате огромните площи на това красиво имение. Всяка обиколка завършва с класически следобеден чай, а местата са ограничени до шест души на тур.

Какви други събития ще се случат във Великобритания през 2023 г.?

Ако кралските особи и Евровизия не са достатъчно звездни за вас, то имате друга възможност. През 2023 г. Паркът на тъмното небе в Нортъмбърланд ще отпразнува своята 10-та годишнина. Пролетният сезон е идеалното време и за шофиране по North Coast 500 - шотландският отговор на Route 66. Маршрутът ви превежда през драматичните Хайлендс, покрай замъци, сурови плажове и величествени планини.

Снимка: iStock by Getty ImagesЮ


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати