Анализи Хотели

Нова агенция за Бранд България предлагат от борда по туризъм

   
Нова агенция за Бранд България предлагат от борда по туризъм

Нова държавна агенция към Министерски съвет да се заеме със създаването на Бранд България предложи Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм по време на международния форум на "Стандарт" и кампанията "Чудесата на България" "Бранд България - докосни Чудесата". НБТ е партньор на "Стандарт" в мисията за ребрандиране на страната ни въз основа на нейното културно-историческо наследство. Захариев бе модератор на конференцията, която събра първите идеи за Бранд България.
За създаването на нова държавна агенция той се обърна за съдействие към присъстващите в залата политици от изпълнителната и законодателната власт.
"Необходимостта е назряла. България е във всички класации с "най", но отзад напред. Нуждаем се от общи усилия, за да обърнем тренда. Нуждаем се от общи правила за реклама на страната ни, а не, както сега, аташета в различните страни да я рекламират както намерят за добре. Трябва да имаме 
единно излъчване пред света. Всичко това трябва да се случи през институциите, които имат пълна компетентност - като Народно събрание, Министерски съвет и президентство. Затова трябва да се вземе политическо решение тази агенция да е към МС", каза Мартин Захариев. Той посочи, че вицепрезидентът Илияна Йотова, която е патрон на Националната кампания "Чудесата на България", също може да съдейства.
"Репутацията на една държава се гради столетия, а може да се разруши за няколко минути. Не можем да оставим повече да действа хаосът. Представянето ни на Експото в Дубай беше пълен цирк. Затова е нужно да има субординация и координация", категоричен e Мартин Захариев.


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати