Новини Турагенции

Абакс предлага Албания като новогодишна дестинация

   
Абакс предлага Албания като новогодишна дестинация

Все повече туроператори споделят новогодишните си оферти. С наближаването на празника много хора започват да се чудят как точно ще го прекарат, но пътуването до морето винаги е добра идея за забавно прекарване. Като идея за празненство на адриатическия бряг, “Абакс” предлага новогодишна програма в Албания. 

Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора, разказва за страната: “Албания е перфектната дестинация за Нова година. Съчетава доброто обслужване и вкусната храна,  които са от изключителна важност за празненството, с интересна история и култура. Има много възможности за посещения на забележителности, както и за живописни разходки, което е страхотно”.

Отпътуването за новогодишната програма ще се осъществи на 30 декември 2022. Цените започват от 699 лв. на човек и включват самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет, летищни такси, регистриран багаж 15 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище, 3 нощувки със закуски в хотел Grand Blue Fafa 5* в курортната част на Дуръс - Golem и 2 стандартни вечери на 30.12.2022 и 01.01.2023 в хотела. “Абакс” предлагат и новогодишна гала вечеря, която се доплаща по 80 лв. на човек. 

За спокойствието на туристите “Абакс” осигурява и пакет за максимална сигурност, както и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с “Евроинс” и застраховка отмяна на пътуване с “Евроинс” с покрит риск за COVID-19. 

През цялото време туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора. Той ще се присъедини и по време на обиколката на втория по големина албански град Дуръс. Посещението му е включено в програмата и е разработено така, че да представи богатата история и забележителности на града.

Освен 10-километрова плажна ивица, която привлича туристи през лятото, Дуръс е изпълнен с галерии, музеи и останки от древни крепости, което го прави много интересна дестинация, различна от традиционния курорт. Всъщност това е най-старият град в Албания и улиците му са пропити с история. Дори е бил столица в миналото, което прави историческото му богатство изключително голямо. Сред най-интересните забележителности е градският амфитеатър, който е най-големият на Балканския полуостров. Със запазената си атмосфера и уникални гледкки, Дуръс ще се погрижи да приповдигне празничното настроение на всички туристи.

Друга черта, която ще допринесе за доброто прекарване на празника, е фактът, че албанците са много гостоприемни и дружелюбни хора. Местните са много сърдечни и поради тази причина туристическото обслужване е на много високо ниво. Гарантирано всяка нужда на гостите би била удовлетворена.  

В комбинация с красивите лазурни води,  релаксиращата обстановка и богата култура, плюсовете за Албания стават предостатъчни. Ако мечтаете за незабравима Нова година в красива обстановка и вкусна храна с приятели и семейство -  Дуръс е перфектното място за вас!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати