Новини Събития

Със стилна церемония и Морган Фрийман беше открито световното първенство

   
Със стилна церемония и Морган Фрийман беше открито световното първенство

Със стилна церемония бе открито 22-ото Световно първенство по футбол. 30-минутното шоу се проведе преди първия мач от турнира между домакина Катар и Еквадор.

Организаторите се постараха да впечатлят света със спектакъл, изпълнен в стилистиката на Олимпийските игри, спектакъл, в който бяха загатнати теми като мултикултурализъм, приемане на многообразието в света.

Актьорът Морган Фрийман бе главно действащо лице на церемонията със запомнящ се етюд с катарско момче в неравностойно положение.

"Заедно можем да изпратим призив към целия свят да се присъедини към нас! Независимо от всичките ни различия, може да не разбираме всяка дума, душите ни усещат емоциите, които ни свързват", каза Морган Фрийман пред 60-те хиляди зрители на стадион Ал Бейт в Доха.

Организаторите направиха кратка ретроспекция на предишните световни първенства с парад на талисманите и изпълнение на някои от популярните химни на изминалите Мондиали.

От музикална гледна точка кулминацията на церемонията бе изпълнението на корейската сензация Джънкук от кей поп бандата BTS, който изпълни песента "Мечтатели" в компанията на катарския певец Фахад Ал Кубаиси.

Световното първенство бе открито с кратка реч на Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

"От името на Катар ви приветствам с добре дошли на световното първенство. Работихме всеотдайно и неуморно, за да осъществим един от най-успешните турнир. Инвестирали сме толкова много, за да направим добро за цялата човешка раса. В следващите дни ще се радваме на един футболен фестивал. Различни хора ще се съберат заедно да изживеят емоциите. Да забравим различията си и да отпразнуваме този празник заедно. Добре дошли в Катар!", каза шейх Хамад.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати