Анализи

18 млрд. евро са приходите от гръцкия туризъм

   
18 млрд. евро са приходите от гръцкия туризъм

На 18 милиарда евро се изчисляват приходите от гръцкия туризъм, изтъкна министърът на туризма Василис Кикилиас, пред журналисти в кулоарите на годишния съвет на президентите на Панелинската федерация на хотелиерите, който се провежда в Солун.

„Банката на Гърция публикува официалните данни за предходната година всеки март, но мисля, че вече сме с 3 милиарда повече от целта, поставена от Министерството на финансите за (приходи) 15 милиарда евро“, каза  Кикилиас, добавяйки, че Гърция се нарежда сред водещите туристически марки в света и е „страната, която цялата планета обича“.

Министърът добави, че през 2022 г., в година на множество кризи, правителството успя да подкрепи професионалистите от сектора, търговията, но също и строителството, като осем от десет инвестиции, които се осъществяват в страната са туристически.

Той допълни, че и през 2023 г. правителството ще бъде до хотелиерите и професионалистите в туризма като цяло, особено тези, чийто бизнес е базиран в планинските райони на страната и са най-засегнати от енергийната криза.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати