Анализи

18 млрд. евро са приходите от гръцкия туризъм

  21.11.2022 09:00  
18 млрд. евро са приходите от гръцкия туризъм

На 18 милиарда евро се изчисляват приходите от гръцкия туризъм, изтъкна министърът на туризма Василис Кикилиас, пред журналисти в кулоарите на годишния съвет на президентите на Панелинската федерация на хотелиерите, който се провежда в Солун.

„Банката на Гърция публикува официалните данни за предходната година всеки март, но мисля, че вече сме с 3 милиарда повече от целта, поставена от Министерството на финансите за (приходи) 15 милиарда евро“, каза  Кикилиас, добавяйки, че Гърция се нарежда сред водещите туристически марки в света и е „страната, която цялата планета обича“.

Министърът добави, че през 2022 г., в година на множество кризи, правителството успя да подкрепи професионалистите от сектора, търговията, но също и строителството, като осем от десет инвестиции, които се осъществяват в страната са туристически.

Той допълни, че и през 2023 г. правителството ще бъде до хотелиерите и професионалистите в туризма като цяло, особено тези, чийто бизнес е базиран в планинските райони на страната и са най-засегнати от енергийната криза.