Новини Събития

Египет иска да привлече зрителите на Мондиала в Катар като туристи

   
Египет иска да привлече зрителите на Мондиала в Катар като туристи

Египет иска да привлече зрителите на Световното първенство по футбол, което започва днес в Катар, да посетят туристическите забележителности и курортите му, пише уебсайтът "Иджипт тудей", съобщи БТА. Северноафриканската страна дава безплатни визи на всички притежатели на картата "Хая" за влизане в Катар и достъп до мачовете.

Заместник-министърът на туризма и на паметниците на културата на Египет Хада Шалаби заяви, че министерството е провело разговори с Камарата на хотелиерите за възможността да предлагат специални намаления за зрителите на Мондиала. Генералният секретар на Върховния съвет за антиките Мустафа Уазири информира, че по време на първенството притежателите на карта "Хая" ще получат 50 процента намаление на билетите за музеите и археологическите забележителности. Наред с това Бордът за популяризиране на туризма ще проведе рекламна кампания в страната домакин на спортното събитие.

Правителството предприема тези стъпки, за да насърчи туроператорите и авиопревозвачите да организират екскурзии от Катар до Египет. Приходите от туризъм за ключов източник на чуждестранна валута за северноафриканската страна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати