Новини Турагенции

Българите избират екзотични дестинации за Нова година

   
Българите избират екзотични дестинации за Нова година

Exotic Holiday е един от водещите туроператори в България, когато става дума за екзотични пътувания. “Тази зима определено се наблюдава засилен интерес към по-далечните дестинации. Програмите за Нова година в Турция също се търсят, но много по-голям интерес има за Занзибар, Карибите и Тайланд”. Това обяви пред TravelNews Красимир Златанов, управител на компанията. 

Една от първите запълнени групи е била тази за Занзибар. Този танзанийски остров привлича хиляди туристи целогодишно и това се дължи на прекрасните метеорологични условия. Ако сте в търсене на място, което е подходящо за дълги дни на плажа и забавления на открито, то Занзибар определено е дестинация, която може да ви предложи много.  

Тайланд също е популярна зимна дестинация  

сред българите и се превръща във все по-достъпна след разпускането на COVID мерките. На цена от 1129 евро на човек туристите могат да се насладят на незабравимо посрещане на Новата година на остров Пукет, в съчетание със седемдневна почивка в този природен рай. Тайланд е една от страните с най-богата растителност и в съчетание с красивите плажове гарантира едно релаксиращо и приятно прекарване. Пакетът се състои от самолетен билет София – Истанбул – Пукет - Истанбул – София с Turkish Airlines с включен 23 кг багаж на лента и 8 кг ръчен, летищни такси, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки със закуски на о-в Пукет в избрания хотел и медицинска застраховка за 10 000 евро.  

Нетрадиционна дестинация, която “Екзотик Холидей” са подготвили за Нова година, е Сингапур. Предлага се в два варианта - самостоятелно и в съчетание с остров Бали, но и двете са сред най-търсените от клиентите, каза Златанов.  

Сингапур е един от най-подредените градове  

в света. Това е перлата на Азия, често наричан „Вратата на Азия“. Място, в което Изтокът среща Запада, а миналото се среща с бъдещето. От самото си създаване, градът е средище на различни култури – китайска, индийска и арабска, които се сливат в една пъстра палитра, създавайки уникалния културен облик на един от най-значимите азиатски мегаполиси. Разглеждайки Сингапур, българите ще бъдат впечатлени от една страна от чудесата на съвременната архитектура, историческите забележителности, които са се запазили, въпреки главоломните темпове на застрояване, и от друга - спокойствието на неговите жители. С други думи, Сингапур е една уникална смес от европейски просперитет и азиатско спокойствие. Но за Нова година се пригответе за сериозни пищни празненства. Светлинното шоу със заря и фойерверки, което предишни години печели рекорди на Гинес, със сигурност ще впечатли всички гости на града. От друга страна Сингапур предлага много различни забавления покрай празника. Независимо дали изберете да посрещнете Нова година на гала вечеря в хотела, край плажа с местните или на някое от многото покривни партита, доброто настроение е гарантирано!  

Цените започват от 1849 евро на човек и включват самолетен билет София – Истанбул –Сингапур – Истанбул - София с Turkish Airlines, позволен чекиран багаж до 40 кг, разделен в 2 части по 20 кг, летищни такси, 5 нощувки със закуски в Сингапур в хотел  FOUR POINTS BY SHERATON 4+* от веригата на Marriott, трансфери летище – хотел - летище, обзорна обиколка на града, билет за Ботаническата градина, екскурзия до остров Сентоса и посещение на аквариума, всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата, входни такси за посещаваните обекти по програмата, екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български, медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро и водач от агенцията по време на цялото пътуване.  

Другата програма – Бали и Сингапур 

е 9-дневна и са предвидени 2 нощувки в Сингапур и 7 на Бали. Това също е популярен вариант, тъй като идеално съчетава модерния забързан живот и познавателната екскурзия с лежерната почивка край морето.  

Карибите също са интересни за много българи. Най-често те избират Доминикана, тъй като това е една от най-достъпните в региона дестинации в момента. Именно там тази година са съсредоточени много български програми и то с добра причина - латино партитата са нещо един път в живота! На Пунта Кана всеки може да се наслади на уникални забавления, както и да релаксира край кристално сините води на Карибите.  

Офертите на “Екзотик холидей” започват от 2094 евро на човек и включват чартърен полет Мадрид – Пунта Кана – Мадрид, летищни такси – 175 евро на човек, 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен на пасажер, 2 хранения и напитки по време на полета, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки в хотел по избор на туриста, All Inclusive база на изхранване, обслужване на място на английски или испански език и медицинска застраховка за периода на пътуването. Отделно е билетът от София до Мадрид и обратно. 

Това са само някои от по-интересните новогодишни предложения. Красимир Златанов изтъква като търсени дестинации още Дубай, Испания, Мексико и Куба. Във всеки случай определено се забелязва тенденция за посрещане на Нова година на топло екзотично място край морето. И с причина - все пак какво по-хубаво от забавления и празници на плажа и разнообразяване от българската зима?! 

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати